Gyerekpóló használt férfiingből: itt az új AWARE by Printa nyári kollekciója

2017. augusztus 01.
Majoros Zita a Printa márka megálmodója a fenntarthatóság jegyében tervezi és készíti a gyerek ruha kollekcióját. A korábbi textil maradékok újrahasználásával készíti termékeit. A korábbi felnőtt ruha varrásból megmaradt anyagokból, már nem használt férfiingből varázsol egyedi darabokat. Így hívja fel már az egészen fiatal korosztály számára is a környezetünk kímélésének fontosságát. Ráadásul most a gyermekeit is bevonta a tervezése. Az eredmény pedig önmagáért beszél.

„Van, amit nem lehet elég korán kezdeni. A tervezést sem. Legújabb fenntartható kollekciónk két fiatal dizájnere saját korosztályát lepte meg a szezon legfrissebb darabjaival. Blanka (9 éves) fekete macskás grafikát tervezett, melyet sálra, sapira, ruhácskára és leggingsre is felvittük, mert szerencsére ebből a cica printből sosem elég. Áron (7 éves) pedig őrületes fejeket rajzolt, amik az egyszerű szabású pólókat is megbolondítják. Az örök kedvenc rókás minta mellé nonfiguratív szitanyomatok is társultak, amik hol tunikán, hol pulcsin köszönnek vissza ránk. A kollekció darabjai színezékmentes pamutmaradékokból és használt férfiingekből készültek, a kézi nyomatokhoz pedig környezetkímélő vízbázisú festékeket használtunk.”

A ruhák a Printa üzletben (Printa, Rumbach Sebestyén utca 10.) és a printa.hu webshop-ban kaphatóak. Fotó: Hajas Orsolya Modellek: Blanka, Alice, Áron, Abigel, Angela, Ilija, Matija, Pavle

Tervezők: Halász Blanka, Halász Áron, Majoros Zita