Egzotikus sokszínűség képekben

2017. augusztus 02.
Peter Lindbergh és a nemzetközi Benetton kampányok inspirálták Bodnár Zsófi fotóst divatanyaga elkészítésében, amelynek koncepciója a diverzitás egyesítése volt.

Sándor Barbara, a koncepció ötletgazdája kereste fel Zsófit a multikultúrális divatanyag tervével, miszerint négy különböző karakterű lányt szeretne megjelentetni a képeken, mindezt egységes stylingban, személyiségüket és adottságaikat kihangsúlyozva. Barbara maga is évek óta modellkedik, így három olyan lányt kért fel a fotózáshoz, akikkel divatbemutatókon és fotózásokon ismerkedett meg. Ugyanakkor hozzá hasonlóan szabadúszók és átütő személyiségükkel erősíthetik a multikultúrális elképzelést.

„A fotózásnál mindenképpen az egység és az összetartozás nem túl szájbarágós megjelenítése volt a cél, amit a lágy, összefonódó kézmozdulatokkal és a „barátnős” pózokkal szerettem volna megvalósítani.” – meséli Zsófi. „Sminkben és hajban ugyanakkor szerettük volna a lányok autentikus vonásait és karakterük szépségét kihangsúlyozni, de úgy gondoltuk, belefér egy kis nyári élénkség, ami a rúzsokat illeti. A ruhák esetében elengedhetetlennek tartottuk az „all black”, majd „all white” szetteket, de Balázs javaslatára engedtünk egy kicsit a narancsos árnyalatoknak is, ami egy-két lány szemhéjpúderén is visszaköszön.”

Fotó: Bodnár Zsófi

Stylist: Zsálek Balázs

Smink: Nora Brown

Haj: Militaru Vivien

Modellek: Barbara, Victoria, Lilla, Daniella