A London Fashion Weekről jelentjük

2017. szeptember 29.
Csalár Bence végigjárta a londoni divatesemény exkluzív helyszíneit. Szubjektív beszámolója következik a divatvilág egyik legjelentősebb eseményéről.

Szezonok óta járok a Londoni Divathétre, így az elmúlt évek alapján szépen kezd kirajzolódni a brit fővárosban tartott fashion week sorsa, jobban mondja jövője. A nagyobb nevek egy ideje mondhatni elkerülik a London Fashion Week kifutóit, hiszen sokkal inkább közelednek New York, Milánó vagy Párizs felé. Miért is nevezhető mindez kedvezőnek? Több szerepet kapnak az új tehetségek és sok esetben úttörő terveik.

Holly Fulton legújabb alkotásai a Kortárs Művészeti Intézetben debütáltak, ráadásul egy meglehetősen átgondolt prezentáción, hiszen a ruhák és kiegészítők részleteire teljes mértékben reflektált a berendezés a kontextus is – a designer James Lambert közreműködésével álmodta meg a szobákat. A kollekció egyébként több irányzatból merítkezik, melyek közül számomra az art deco a legjelentősebb.

Az MM6 Maison Margiela a következő szezonban a fiatal gyökereihez nyúlik vissza – kicsit újraértelmezett formában. Ennek legfőbb jelei a meghatározó denim kreációk. A londoni Covent Garden egyik macskaköves utcájában megrendezett bemutató cseppet sem volt szokványos, hiszen a modellek óriási kirakatokban prezentálták a lookokat. Sőt, mindeközben a szemtanúja lehetett minden meghívott a hivatalos lookbook képek elkészültének is.

A portugál tervező Alexandra Moura “WITHIN THE TIME WITHIN“ névre keresztelt kollekciója mindenképp felemelő volt. A helyszín, a zene, a modellek és természetesen a ruhák is az egymásra építkező kontrasztok miatt tökéletesen működtek. A romantikus részleteket váratlan és modern szabászati megoldások törték meg, miközben a tüllök, brokátok,  textíliák és pamutok újabb és újabb variációkban építkeztek egymásra a tervező víziójának megfelelően.

Fotók: Hennel Mariann

Ha kíváncsiak vagytok a további #FashionWeekTour beszámolókra, akkor mindenképp kövessétek a MarieClaire.hu oldalát, hiszen hamarosan jelentkezem egy újabb exkluzív írással Londonból!