Mit viselünk jövő tavasszal a sztártervezők szerint?

2017. október 19.
Van pár vezető divatház, amelyet minden szezonban árgus szemmel figyel a divatszakma. A Tommy Hilfiger, Paul Costelloe, Anya Hindmarch, Julien MacDonald, David Koma, Ralph & Russo mind a 2018-as trendek meghatározó brandjei. A legújabb divatstílust a harangszerű ujjrészek, az oversize méretek, a testkövető sziluettek, a jelentős anyagkivágások, virágminták, 60-as évekbeli térdzoknik és design esőkabátok jellemzi. De nézzük meg közelebbről is, milyen trendeket tartogat 2018 tavasza.

Tommy Hilfiger

A Tommy Hilfiger a divathetek egyik nagyágyújaként mindig magasra teszi a mércét. A show vendégeiként most egy rock ‘n’ roll turné vendégei lehettünk. A levegő izzott az akrobaták, projektorok, a Chainsmokers együttes dallamai, Bella Hadid, Gigi Hadid és Joan Smalls lépteinek mix-ében. A divatbemutató során érezni lehetett, hogy Tommy Hilfiger ezúttal a “Millenials” azaz az ezredfordulós generáció lüktető életstílusára épít.

2018-as tavaszi trendek: Rövidre vágott farmer shortok, nylon dzsekik, térd fölé érő zoknik, over-size pulóverek, sportruhák a megszokott Tommy Hilfiger ikonikus színekben.

Paul Costelloe

A Paul Costelloe divatbemutatókon mindig emblematikus elem a kifinomult elegancia, amit Diana hercegnő ex-divattervezőjétől el is várunk. A Waldorf Hilton bálterme tökéletes választás volt, ahol a modellek francia sanzonokra virágos és pasztel ruhákban keltették életre egy francia, macaron illatú elegáns park világát.

2018-as tavaszi trendek: pasztel színek, vízfesték hatású minták, harangszerű ruhaujjak vagy over-size nyakrészek, könnyű pamut és ír vászon anyagok, 60-as évek életérzéssel fűszerezve.

Julien MacDonald

Julien MacDonald (a Chanel és a Givenchy márkák ex-divattervezője) showját ezúttal az Amazon őserdő növény-és állatvilága inspirálta. Egyfajta eszképizmust, azaz a digitális korszaktól való eltávolodást élhettünk át. A díszletek egyszerű vasállványok voltak, így minden figyelem a ruhára és a klub hangulatban lüktető zenére koncentrálódott. A modellek között ott volt a pigmentfoltokkal élő gyönyörű Winnie Harlow és a Victoria’s Secret szupermodell, Alessandra Ambrosio is.

2018-as tavaszi trendek: botanikai lenyomatok, díszes szegélyek, kézi hímzés kristályokkal, gyöngyök, csipkék. Fekete, aranyozott platina, réz, ón, sárga, skarlát, zafírkék színválasztás, testhez simuló és “cut-out” kialakítással.

Ralph & Russo

Amikor a gyönyörű modell, Arizona Muse megjelent a kristálygömbökkel díszített, cut-out stílusú selyemszalagos ruhában, érezni lehetett, hogy Tamara Ralph és vőlegénye, Ralph Russo márkája ismét egy szintet lépett a divatvilágban a London Fashion Week keretében. A korábban haute couture kreációiról ismert márka első ready-to-wear kollekcióját is azonnal a szívébe zárta a rangos nemzetközi közönség.

2018-as tavaszi trendek: kristály díszítések, pliszé, cut-out (kivágott) vagy átlapolt design, kapucnis esőkabát, fémes farmer, strucctoll díszítés, virágminták, harangszerű ujjrész. Lágy pasztel és metálos színekben.

Anya Hindmarch

Az Absurdia elnevezésű divatbemutatón a Szezám utca népszerű bábfigurái, macskák, régimódi feleségek ihlette ruhák és a terem közepén álló színváltós ház egy mesevilágba repítettek.

2018-as tavaszi trendek: macska minta, színes fejpántok, esőkabát, domináns szemüvegkeretek, térdzoknik, szőrös papucsok, virágmintás hímzések, over-size ruhák.

David Koma 

David Koma mindig is kihangsúlyozta a nőies sziluetteket. A hírességek kedvelt márkája a vad színpárosításai mellett merészen játszott a ruhakivágásokkal az idei bemutatója során is.

2018-as tavaszi trendek: asszimetrikus fekvő hullámok, a csíkozások megtörése csipkével vagy monokróm textillel, cut-out design. A rá jellemző bíborvörös, kék, fekete és fehér színekben.

Szerzők: Andrea Kurucz, Lili Ravas

Fotókredit: Ryo Yoshihara