A designer ruha megfizethető – csak nem tudunk róla

2017. november 04.
Legtöbben kellő információ híján az ismert, nagy divatáruházak tömegesen gyártott ruháit vásároljuk annak ellenére, hogy ma már egyáltalán nem horror áron juthatunk hozzá egyedi, tervezői darabokhoz. Egy szuper eseménysorozat bemutatja, mennyire megfizethető a hazai design.

A hazai vásárlók kellő információ híján leginkább az ismert, nagy divatáruházak tömegesen gyártott ruháit vásárolják, sokszor a hazai tervezők egyedi darabjainál magasabb áron. Pedig Magyarország tele van fiatal, tehetséges divattervezőkkel, akik világszínvonalú kollekciókat tesznek le az asztalra, viszont pénz és kommunikációs támogatás hiányában azonban esélyük sincs eljutni az itthoni célcsoportjukhoz.

Szerencsére az olyan projektek, mint a Clients&Partners Shopping Night eseménysorozata éppen azt tűzték ki zászlajukra, hogy ez a folyamat némiképpen megváltozzon.

A fiatal hazai tervezők többsége – tehetségéhez méltatlanul – egyik napról a másikra él, az iparág pedig, bár virágoznia kéne, nem tud előre haladni. Ha valakinek mégis sikerül kiemelkedni, az csakis külföldön teheti meg, hiszen ott sokkal nagyobb megbecsülést kapnak a designerdarabok.

Az ACG szeptemberben rendezvénysorozatot indított ACG Clients&Partners Shopping Night elnevezéssel, elsősorban női ügyfelei, partnerei, dolgozói és barátai részére azért, hogy jobban megismerhesse egymást a kereslet és a kínálat a tervezői piacon.

Az esemény keretében minden hónapban ellátogathatunk egy-egy hazai tervezőhöz vagy tervezőcsoporthoz, akik így lehetőséget kapnak a bemutatkozásra valódi közönségüknél: a kollekciójuk megismertetése mellett személyesen mesélhetnek a mögöttes inspirációról, az anyagokról, a márkafilozófiáról és munkájukról is a jelenlévőknek. Így egy sokkal személyesebb kapcsolat alakulhat ki a tervező és a leendő vásárolók között, ami a fast fashion márkák esetében szinte lehetetlen lenne.

A résztvevők pedig nemcsak megismerhetik, de vásárolhatnak is a tervezői darabok közül, méghozzá az estére speciálisan kialakított, kedvezményes áron. A szerethető eseménysorozat első estéjén Anna Amélie, Anna Daubner, dorivisy és lindamelinda kollekcióival találkozhattak a vendégek.

A kampány fontosságát nagyon jól mutatta, hogy az érdeklődők csak úgy özönlöttek a város szívében elhelyezkedő PUNCH Store-ba. Kíváncsian várjuk a folytatást, a második Shopping Nightot is, amikor is Szegedi Kata lenyűgöző kollekciójával ismerkedhetünk. Mi biztosan ott leszünk!