Valódi tündérmese a KATTI ZOÓB Divatháztól

2018. április 10.
A KATTI ZOÓB DIVATHÁZ ismét lenyűgöző szépségű ruhakollekciót teremtett, melyet a 2018-as Tavaszi Fesztiválon, 2018. április4-én este, a Vigadó Dísztermében láthatott először a közönség. A KATTI ZOÓB 2018-as Tavaszi/Nyári Haute Couture Kollekció ámulatba ejtő anyagaiban, káprázatos ruhavonalaiban ezúttal is sokrétű kulturális üzenet, köztük az elfogadás egyik legszebb meséjének varázslata kel életre.

A Szamárbőr királyfi csodás szimbólumai, a bujdokló, szamárbőrbe zárt királyfi országokon, kultúrákon átívelő utazása ihlette a Fairy Tale Kollekciót, melyben a magyar, a csehszlovák és a lengyel népművészet jelképei születnek újjá, friss, modern értelmezésben – az haute couture mívesség ezúttal is a fiatalság kortárs letisztultságával randevúzik.

A bámulatos öltözéksor vonalait, anyagait átszövi a tündérmese minden hangulata. A gyermek után vágyakozó, tündöklő gazdagságban élő királyné szomorúsága,  a királyi udvar pompája, a Szamárbőr királyfi vándorlásának, az új világok, nemzetek felfedezésének szépsége a kollekció színvilágában is életre kel, köztük a sejtelmes füstszürkében, a felséges mélykékben, az előkelő aranyban, a stílusos monokrómban, vagy a ragyogó téglaszínben.

12 fotó megtekintése

A nemzeti jelképek, a stilizált népi motívumok, köztük a zsinór, valamint a szédítő és modern, nagy vonalakkal elrajzolt, bravúros szövésű virágminták, a míves hímzett és gobelin részletek és az örökérvényű csipke leheletfinom szépsége és fenségessége is főszerepet kapott a mese divatnyelvre való lefordításában.

A megfoghatatlan légiesség, az arisztokratikus elegancia és a modern eklektika egyaránt átvonul a kollekció darabjain, melyeket a Divatház kortárs kombinációkban keltett életre a kifutón, ilyen például egy mesebeli, királynői ruha és egy steppelt mellény vagy egy virágmintás ruha és a magyar, népi hangulatú kiskabát párosítása. Minden egyes öltözék őriz antik hangulatot és kulturális válaszokat, ugyanakkor – egy-egy rafinált, friss divatgondolat nyomán –  valamennyi ruha megkapó mai darabbá válik, legyen az akár egy autentikus magyar suba vagy szűr.

Ikonikus elemként egy art deco stílusú szamár figura is megjelent a bemutatón, bőr kiegészítők, öv-és táskadíszek formájában és letisztult vonalú szatyrok mintájaként.

A magával ragadó hangulatú este egyik legvarázslatosabb szereplője a zene és Pál István Szalonna, népzenész, az Állami Népi Együttes Művészeti vezetője volt, aki – magát a hegedűzseni szamár figurát, szürke zsakettben és cilinderben  megtestesítve –  lenyűgöző hegedűjátékával idézte meg a különféle országok zenei motívumait is.

A KATTI ZOÓB Divatház Fairy Tale Haute Couture bemutatójával ismét lélegzetelállító, fantáziával és frissességgel teli produkciót hozott létre, középpontban egy újabb álomba illő ruhakollekcióval, amely a divat optikáján keresztül változtatja a múltat jelenné és pillant a jövőbe.