Lehull a lepel a Max Mara táskákról

2018. április 16.
Az Andrássy úti Max Mara rendhagyó workshopra hívta a márka kedvelőit. Az eseményre Firenzéből érkezett a brand táskakészítő mestere, aki bepillantást nyújtott az érdeklődő vendégeknek, hogyan is készül egy igazi bőrdíszmű.

Elena Pasci, a Max Mara kiegészítőket tervező csapatának vezetője valamint Marco Migliacci, firenzei táskakészítő mester tartott különleges workshopot a márka budapesti üzletében, ahol személyre szóló ajándék is várta a vendégeket.

„Nagyon örülök, hogy megmutathattam az érdeklődőknek, hogy készül egy magas minőségű bőrdíszmű, hiszen a táskakészítésnek lelke van. Még csak 14 éves kissrác voltam, amikor elkezdett érdekelni a bőr megmunkálása, majd elkezdtem egyre jobban beleásni magam a művészetébe. A Max Marával 2013 óta dolgozok együtt, velük kiélhetem a kreativitásom, letisztult, igazán minőségi darabokat készíthetek, öröm ilyen finom anyaggal dolgozni. Aki szerette volna, a monogramját is belenyomtam egy bőr MaxMara kulcstartóba vagy akár a táskája belsejébe, így mindenki személyes emlékkel gazdagodhatott” – mondta mosolyogva Marco Migliacci, olasz táskakészítő mester.

5 fotó megtekintése

Lehull a lepel a Max Mara táskákról

Fotó megosztása:

További képekért kattints a galériára!

„Az olasz táskákat a több száz éves tradíció és szakértelem teszi rendkívül egyedivé. A divat ugyan folyamatosan változik, de a régi, bevált technikák mesterről mesterre szállnak, a kifinomult kidolgozás, kivitelezés mai napig megmaradt, amit a MaxMara legújabb kollekcióján is láthatunk. Az új tavaszi-nyári trendeket is az egyszerű szabásvonal, az elegancia jellemzi, ami a színeket illeti, a barna, bézs, drapp, piros és az örök kedvenc, a fekete dominál” – tette hozzá Cappelli Éva, a MaxMara hazai tulajdonosa.

Marco a rendhagyó workshopon azt is megmutatta az érdeklődőknek, hogy kell a hasított bőrt összeilleszteni, valamint a fémalkatrészek behelyezésének technikájára is felhívta a figyelmet, melyek megadják a táska végső formáját. A magas minőség és szakértelem a helyi tímárok és a táskakészítők különleges, szoros kapcsolatának köszönhető. Napjainkban a legjobb bőröket Olaszországban cserzik, a legjelentősebb bőrruházati kiállításnak is Milánó ad otthont.

Fotók: Bodnár Zsófi