2018. április 16. | marieclaire.hu

Lehull a lepel a Max Mara táskákról

Az Andrássy úti Max Mara rendhagyó workshopra hívta a márka kedvelőit. Az eseményre Firenzéből érkezett a brand táskakészítő mestere, aki bepillantást nyújtott az érdeklődő vendégeknek, hogyan is készül egy igazi bőrdíszmű.

Elena Pasci, a Max Mara kiegészítőket tervező csapatának vezetője valamint Marco Migliacci, firenzei táskakészítő mester tartott különleges workshopot a márka budapesti üzletében, ahol személyre szóló ajándék is várta a vendégeket.

„Nagyon örülök, hogy megmutathattam az érdeklődőknek, hogy készül egy magas minőségű bőrdíszmű, hiszen a táskakészítésnek lelke van. Még csak 14 éves kissrác voltam, amikor elkezdett érdekelni a bőr megmunkálása, majd elkezdtem egyre jobban beleásni magam a művészetébe. A Max Marával 2013 óta dolgozok együtt, velük kiélhetem a kreativitásom, letisztult, igazán minőségi darabokat készíthetek, öröm ilyen finom anyaggal dolgozni. Aki szerette volna, a monogramját is belenyomtam egy bőr MaxMara kulcstartóba vagy akár a táskája belsejébe, így mindenki személyes emlékkel gazdagodhatott” – mondta mosolyogva Marco Migliacci, olasz táskakészítő mester.

További képekért kattints a galériára!

„Az olasz táskákat a több száz éves tradíció és szakértelem teszi rendkívül egyedivé. A divat ugyan folyamatosan változik, de a régi, bevált technikák mesterről mesterre szállnak, a kifinomult kidolgozás, kivitelezés mai napig megmaradt, amit a MaxMara legújabb kollekcióján is láthatunk. Az új tavaszi-nyári trendeket is az egyszerű szabásvonal, az elegancia jellemzi, ami a színeket illeti, a barna, bézs, drapp, piros és az örök kedvenc, a fekete dominál” – tette hozzá Cappelli Éva, a MaxMara hazai tulajdonosa.

Marco a rendhagyó workshopon azt is megmutatta az érdeklődőknek, hogy kell a hasított bőrt összeilleszteni, valamint a fémalkatrészek behelyezésének technikájára is felhívta a figyelmet, melyek megadják a táska végső formáját. A magas minőség és szakértelem a helyi tímárok és a táskakészítők különleges, szoros kapcsolatának köszönhető. Napjainkban a legjobb bőröket Olaszországban cserzik, a legjelentősebb bőrruházati kiállításnak is Milánó ad otthont.

Fotók: Bodnár Zsófi

Szólj hozzá te is!

Még több Divat

Tervezd meg álmaid leggingsét edzéshez! divat

Tervezd meg álmaid leggingsét edzéshez!

Egy hétköznapi, egy alkalmi tavaszi szett alkalmi

Egy hétköznapi, egy alkalmi tavaszi szett