Újrafogalmazza a genderről szóló előfeltevéseinket Gaultier 2018. téli kollekciója

2018. július 08.
Ugyan sokan, sokféle módon próbáltak már kiállni a nők egyenjogúsának érdekében a kifutók világában, Jean Paul Gaultier új, lázadó kollekciója kreatív módon tesz kísérletet a társadalmi felelősségvállalásra – természetesen a posztmodern művészet eszköztárával. 

 

A fashion show-k 2018-ban sokkal többet jelentenek, mint az új kollekciók bemutatására alkalmas platformokat. Az haute couture kollekciók megalkotásánál pedig talán méginkább igaz az, hogy nem csak maga a ruha, hanem a köré teremtett atmoszféra is szerves részét kell, hogy képezze a márkának.

Gaultier idén is egy nagyon erős üzenettel dobbantott a francia divathéten: a gendertémákat középpontba állító tervező a konvencionális női és férfi szabásvonalak közötti határt mosta el, ezzel pedig határozottan elmondta a véleményét a férfi és női egyenlőségről. A zárómodellek között a „free the nipple” felszólítással pedig verbálisan is üzent a szexizmus ellen.

De azért a nőiséget klasszikusabb módon megfogalmazó estélyik sem maradhattak ki a show-ból, mutatjuk a kedvenc szettjeinket:

8 fotó megtekintése

Fotók: Profimedia – Red Dot