Mihalik Enikő már meghúzza a határokat

2018. július 12.
Az ország szinte egy személyben szorított Mihalik Enikőért, a fiatal békéscsabai lányért, aki az elsők közt ment ki külföldre szerencsét próbálni. Most? A lábai előtt hever a világ. A francia Marie Claire készített vele egy fotósorozatot, mi pedig főleg a modellszakma legaktuálisabb kérdéseiről beszélgettünk vele.

Az ember csak kapkodja a fejét, ha fel kell sorolni a sikereidet. Nincs az az érzésed, hogy rohan az idő?

Minden olyan, mintha legfeljebb 3-4 éve történt volna, közben legalább 10 éve: legyen szó zenéről, filmekről vagy akár szórakozóhelyekről. Minden olyan gyorsan elmúlik. Kevésszer ismerem fel ezt, és összetehetem a két kezemet, hogy ilyen régóta modellkedem, hogy ilyen szép karriert érhettem el. És még mindig tart!

Melyek voltak a legemlékezetesebb munkáid?

2002-ben az Elite Model Look, azután a Chanel couture bemutatói: ott olyan, igazi topmodellekkel dolgozhattam együtt, akiket a magazinok címlapjain vagy a Fashion TV-n látsz. Majd az első címlap Inez & Vinoodh-dal (Inez Van Lamsweerde és Vinoodh Matadin, legendás holland divatfotóspáros) és a Gucci-kampány. Ekkor éreztem azt, hogy bevettek a „bandába”. Ezután az első Victoria’s Secret show volt számomra személyes mérföldkő, mert Heidi Klum még kifutón volt, ha jól emlékszem, az volt az utolsó bemutatója. Majd a második, mert véresen küzdöttem érte. Így 31 évesen, 16 év modellkedéssel a hátam mögött érzem azt, hogy az életem fele ebben van. Átbillent a mérleg, most már ez definiál. Ezzel töltöttem a legtöbb időt.

Az interjú további részét és a divatanyagot Enikővel keresd az augusztusi Marie Claire-ben!