MCFD2018: hét magyar tervező show-ja

2018. november 06.
Hét magyar tervező két alkalommal is bemutatta a Marie Claire Fashion Days hétvégéjén 2019. tavaszi-nyári kollekcióját.

ANNA DAUBNER

A kifutón a klasszikus vintage fehérneműk, hálóingek és köpenyek sziluettjeiből és részleteiből merítve keltek életre a kollekció nyárias és nagyvárosi darabjai. A széleken megjelenő csipke és a szatén átkötős ruhák vagy a csíkos pamutvászon darabok mind az ’50-es évek hangulatát idézték, romantikus felütésekkel, mégis vagány vonalvezetéssel. A kollekció darabjait a Vecsei Millinery kalapjai és Veszprémi Gabriella cipői egészítették ki.

21 fotó megtekintése

 

CELENI

A Legendás 6:3 névre keresztelt kollekció visszarepített minket 1953-ba, amikor is az évszázad mérkőzésének is nevezett futballmeccsen a magyar labdarúgó-válogatott legyőzte a 90 éven keresztül hazai pályán veretlen Angliát. A régi hollywoodi, nyári életérzés elevenedett meg a kifutón a Celeni tavaszi-nyári kollekciójának darabjait látva. A ruhák tekintetében a mogyoróbarna, a törtfehér és a sötétkék párosult sportos, csíkos részletekkel. A darabok reggeltől az irodán át egészen az esti programig elkísérik a Celeni-nőt.

26 fotó megtekintése

 

CUKOVY

A márka új kollekciója a magyar huszártradícióból és a cirkusz világából inspirálódott, ami az öltözékek izgalmas formavilágában, jellegzetes szín- és mintakompozícióiban is visszaköszön. A huszárok fegyelmezett, merev karakterét a cirkusz játékos, illuzórikus jegyeinek újraértelmezései oldják a kollekcióban. A felhasznált anyagok között találtunk farmert, pamutot, csíkos fémszálas selyem organzát, selymet és színes bőröket is.

29 fotó megtekintése

 

ELYSIAN

Az Elysian 2019-es tavaszi-nyári kollekciójának ötlete a tervező, Bódis Boglárka firenzei útján született meg. A kollekció fő színei a törtfehér, a korall, a púder és a homokszín, anyagai az áttetsző muszlin, puha tüll, selyem és bőr. A tervező különleges kézi díszítési technikát alkalmaz a virágminták megjelenítésére: a ruhákon lézervágott műanyag és üveggyöngy csillan meg.

25 fotó megtekintése

 

NORA SARMAN

Sármán Nóra inspirációja a pasztorál zsáner, a kollekció múzsája pedig a mezítlábas Marie Antoinette, aki a pompa és pazarlás után egyszer csak ellenállhatatlan vonzalmat kezd érezni a pásztorélet egyszerű és tiszta életmódja után. A csipke mellett a rokokót idéző hernyóselyem-taftból, muszlinból és tüllből, valamint a vidéket idéző patchwork anyagokból készültek a kollekció darabjai, amiket a Vecsei Millinery kalapjai egészítenek ki.

29 fotó megtekintése

NUBU

A mindennapi zen megtalálásának vágya mellett a kollekcióban megjelentek a márkára jellemző hazai kortárs képzőművészeti utalások is. A jóga inspirálta darabok megkönnyítik a mozgást és a légzést, sportoláshoz is alkalmasak. Az UV-színű anyagok halvány színfoltokat vetítenek a fehér anyagokra, akárcsak Forgó Árpád térplasztikái a fehér falakra.

32 fotó megtekintése

TOMCSANYI

A márka inspirációját a magyar vidék építészeti stílusából merítette, szokás szerint mesterien ötvözve a retrospektív esztétikát a legmodernebb divattal. A vidéki hangulatot idézve a kollekció prioritása a kényelem, egy kis kacérsággal fűszerezve. A TOMCSANYI védjegyévé váltak a printek, ebben a szezonban két utcai látkép mintája idézi a vidéki mindennapokat. A kollekció meghatározó színei, a lazac, az égszínkék és a fűzöld könnyed érzetű anyagokon jelennek meg, mint a viszkóz, a modál és a pamut, mindig szem előtt tartva a fenntartható gyártást.

29 fotó megtekintése

Fotó: Láng Péter