Piros ruhák, amik divattörténelmet írtak

2019. február 08.
A tűzpiros ruha soha nem marad észrevétlen: nem véletlen, hogy a legnagyobb sztárok is előszeretettel hordják. Megmutatjuk azokat, akiken a legjobban állt.

A lényeg a feltűnés, ezért aki piros ruhát húz, számítson rá, hogy észreveszik. A sztárok, akiknek lételeme, hogy beszéljenek róluk, előszeretettel viselik ezt a színt a vörös szőnyeges eseményeken.

Vörös szőnyeg, vörös ruha

Van, aki szerint vizuális inzultus, mások szerint bátor stílustipp – az biztos, hogy a két vörös párosítása senkit nem hagy hidegen. Nem véletlen, hogy nincs is fatálisabb, mint egy sztár piros ruhában, főleg ha az a piros tűzpiros. Sandra Bullock és Mila Kunis is előszerettel bújik pirosba egy-egy premierre, és szinte további kiegészítőkre sincs szükség. A legutóbbi nagy durranás Bella Hadid mindenhol kivágott Alexandre Vauthier-ruhája volt a tavalyi cannes-i filmfesztiválon – többet beszéltek a ruháról, mint az Arany Pálmáról.

Piros ruha a színpadon

Audrey Hepburn-től Marilyn Monroe-ig minden nagy filmsztárról van olyan ismert fotó, amelyen tűzpiros ruhában szédíti a rajongókat, és ezzel a legtökéletesebb hollywoodi glamúrt testesíti meg. Az énekesnők esetében sem kell sokáig keresgélnünk a legnagyobb nevek között, ha piros ruhás képet akarunk találni: Aretha Franklintől Beyoncéig csábítóbbnál csábítóbb piros fellépőruhákkal ajándékozták meg a közönséget.

A királyi piros

A koronás fők között sem mindig csak a halovány lila dívik: a legelegánsabb angol hercegnék is szívesen hordnak tűzpirosat, akár Katalinról, akár néhai anyósáról, Dianáról van szó, aki 1989-ben egy filmbemutatón viselt merész pirosat.

Galériánkban bemutatjuk a sztárok által viselt legemblematikusabb piros ruhákat.

8 fotó megtekintése

képek: Profimédia – Red Dot

Marie Claire Fr