Tervezd meg egyedi táskádat!

2019. június 22.
A Vengru modern táskáinak stílusjegyeit mi magunk variálhatjuk, így egészen egyedi darabot alkothatunk. Bloggerünk, PandArte mutatja be a magyar márkát!

A márkát 2017. februárjában alapította Szögi-Csomány Boglárka és Faragó Tamás. Korábban együtt tanultak az Óbudai Egyetemen, ipari termék és formatervező mérnökként végeztek, majd később ugyanahhoz a ruhaipari nagykereskedelmi céghez kerültek.

„Mindketten tervezőkként dolgoztunk, Bogi a női, Tomi a férfirészleg kollekciójáért felelt. Rengeteget utaztunk, többször megjártuk közösen Kínát is, beleláttunk egy divatcég teljes működésébe, a tervezéstől, a gyártáson át a piacra kerülésig követtük a termékek útját. Ez a munka is egy idő után kezd monotonná és kiszámíthatóvá válni, viszont nagyon jó alapot adott egy saját üzlet elkezdéséhez, így elkezdtünk gondolkozni mihez is kezdhetnénk a megszerzett tudással és belevágtunk egy saját márka felépítésébe. „61171128_2039614352828631_962932509576790016_n.jpgBogi és Tomi

 

Álmodd meg egyedi táskádat

„A VENGRU márka fókuszában az egyediséget kedvelő vevők igénye és kreativitása áll. Ehhez egy olyan interaktív weboldalt álmodtunk meg  www.vengru.com, ahol a vásárló magának állíthatja be a feltételeket és egy 3D-s tervezőprogram segítségével tervezheti meg a táskája részleteit, így a saját stílusára alakíthatja alapdarabjainkat.

Számunkra a legfontosabb, hogy minőségi, örök értékű darabokat alkossunk, de még fontosabb, hogy a vevőink egyedit alkothassanak. Fontos az is, hogy könnyen felismerhető és megjegyezhető darabokat hozzunk létre, így döntöttünk a jól megjegyezhető háromszög forma mellett, ami a márkanév „V” kezdőbetűjéből ered.

img_9032.jpg

Sokszínű variálhatóság

A VENGRU-val nem az aktuális trendekre és szezonokra alapozunk, ami ráadásul szinte már-már követhetetlenül gyorsan változik, hanem a tényleges vevői igényekre és a variálhatóságra koncentrálunk. Ezért is jó, hogy a táskák alakíthatók és az új kollekciók is illeszthetők az alapdarabokhoz.

A webes felület segítségével a táskák látványterveinek minden elemét külön lehet színezni. A táskákhoz rendelhetők különböző kiegészítő elemek, melyek önállóan is megrendelhetők. Így a korábban vásárolt táskák variálhatók az új elemek használatával, így olyan mintha egy új táska lenne.

A táskák fogói cserélhetők és állíthatók. Különlegesség, hogy az elején található cipzárakba egy külön kiegészítő elem, egy paneltáska is illeszthető, ami által teljesen megváltozik a külleme. Amellett, hogy díszíti, plusz zsebként, vagy egy külön kis táskaként is funkcionál. A paneltáskák hordhatók mini hátizsákként, övtáskaként, kis válltáskaként vagy akár pánt nélkül is. ”

vengru_pb_003_3.jpg

Egymást kiegészítve dolgoznak

” A tervezési feladatokat közösen végezzük, amikor megszületik egy új fazon, kollekció, onnantól ágazik ketté a munkamegosztás. Bogi szerzi be az alapanyagokat és a kellékeket, majd Tomi a prototípus fejlesztéssel folytatja az új fazonok kikísérletezését. ”

Nem kollekciókban, örök értékű darabokban gondolkodnak

” Nem igazán dolgozunk kollekció szinten, folyamatosan vezetünk be új fazonokat és új színeket, mintás és érdekesebb textúrájú bőröket. Vannak limitált darabszámú színek, alapanyagok és csináltunk már az eddig felhalmozódott hulladékokból egy zerowaste mini kollekciót is, de nem készítünk tipikusan szezonális kollekciókat, örök értékű darabokat szeretnénk készíteni és főleg az egyedi rendelésekre koncentrálni. A jövőben szeretnék olyan mini kollekciókat, ami együttműködősekből születnek, ez az első vászon táskáknál meg is valósult, már nagyon izgatottak vagyunk, milyen fogadtatást kap majd.”

60244013_2020428654747201_7765190271465160704_n_1.jpg

Az egyedi táskákat a www.vengru.com weboldalon tudjátok összerakni, akár egyedi feliratok is kérhetőek rá, teljesen személyre szabhatók a fazonok, ha valaki bizonytalan szívesen segítenek és akár személyesen is lehet velük találkozni, hogy közösen találjátok ki a részleteket. A kész táskákat jelenleg a következő budapesti üzletekben tekinthetők, vásárolhatók meg:

Paula Store / Budapest, Paulay Ede u. 15, 1061.
Ez saját üzlet szinten működik több márkával karöltve, itt szoktak találkozni a vásárlókkal.

wonderLAB / Budapest, Hungary, Veres Pálné u. 3, 1053
Lollipop / Budapest, Király u. 24, 1061
Berlin Store / Budapest, Andrássy út 18, 1061
HOF Home of Fashion, Budapest, Bécsi utca 1-3, 1052

 

PandArte