Zseniális virtuális felsőkollekcióval reflektál az idei évre a Romani Design

2020. december 20.
Úgynevezett GreenLook toppal készül a karácsonyra a Romani Design. A zöld felső elsőre egy egyszerű, kényelmes otthoni ruhadarabnak tűnhet, de ennél sokkal többet tud: akár két hétre is elég virtuális gardróbot varázsolhatunk vele magunknak!

2020-ban a személyes találkozókat, megbeszéléseket felváltották a virtuális események, időnk nagy részét online callok teszik ki. Persze hiába ülünk a négy fal között, a csinos és változatos megjelenésre való igényünk nem múlt el a Coviddal, maximum a lelkiismeretünk furdal kicsit – vagy nagyon –, amikor új ruhadarabokat vásárolunk.

Erre keresett környezetbarát választ a Romani Design. A GreenLook top fenntartható minősítésű pamutanyagból készült, és a Zoom online kommunikációs oldal egy beépített funkciójára épít, amelynek köszönhetően több mint két hétre elég virtuális Romani mintából válogathatunk rá a különböző alkalmakhoz, akár meetingekre járunk, akár remote karácsonyozunk.

A termékekhez készült teaserben Kemény Zsófia ismert slammer, költő mutatja meg, hogyan működik az idei szezon legzöldebb ruhadarabja. A GreenLookkal amellett, hogy a változatos öltözködéshez nem kell feleslegesen fast fashion darabokra költenünk, még egy magyar tervezőt is támogathatunk, aki sokkal kevesebb textilhulladékkal, hazai varrónőkkel dolgozik, ezzel kisebb ökológiai lábnyomot hagyva.

„Sok más hazai márkával együtt a járvány minket is nehéz helyzetbe hozott, így olyan megoldásokat keresünk, amellyel alkalmazkodni tudunk az új igényekhez. Készítettünk mi is maszkokat, minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektettünk az online workshopokra, és ezért találtuk ki a GreenLookot is a fenntartható, mégis elérhető divat jegyében” – mondta el Varga Erika tervező.

A tudatosságról csak annyit, hogy hiába ül a fél világ otthon, a fast fashion márkák továbbra is kéthetente jelennek meg új kollekciókkal. Mindezt rengeteg vegyszer, felhasznált energia, és EU-szinten évente 160 millió tonna textilipari hulladék árán, ami aligha kedvez a meglehetősen megfáradt bolygónak. Pontosan ezért a Romani GreenLook topot kizárólag előrendelésre készítik el, így nem gyártanak felesleget. A férfi és női fazonban is elérhető GreenLook topot a Romani Design webshopjában, ITT.

A Romani Design a Wavemaker Magyarországgal működött együtt a GreenLook bevezetésén.