Narancsos gránátalma zselé

2014. január 15.
Ízbolygótól ezúttal egy különlegesen könnyű és finom desszertet kapunk a munkahét csúcspontján.

Hozzávalók:

8 gránátalma +1 gránátalma a díszítéshez
6 narancs
10 dkg barna nádcukor
1 dl víz
fél citrom leve
6 zselatinlap (agar-agarral is helyettesíthetjük)

Elkészítés:

A gránátalmákat vágjuk félbe és egy magas falú edénybe (hogy ne fröcsögjön) facsarjuk ki. A narancsokat is. A levekhez adjuk a cukrot és a citromlét és a vizet, felfőzzük. Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Ha felpuhult, kinyomkodjuk, és a meleg gránátalmalében feloldjuk.

A maradék egy gránátalma magjait kinyerjük, ehhez négybe vágjuk a gránátalmát és kifordítjuk a magjait. A zselét egy magas falú műanyag edénybe töltjük, és egy éjszakára lehűtjük. Tálaláskor tálcára borítjuk és megszórjuk a gránátalma magokkal.