Hozzávalók:
8 gránátalma +1 gránátalma a díszítéshez
6 narancs
10 dkg barna nádcukor
1 dl víz
fél citrom leve
6 zselatinlap (agar-agarral is helyettesíthetjük)
Elkészítés:
A gránátalmákat vágjuk félbe és egy magas falú edénybe (hogy ne fröcsögjön) facsarjuk ki. A narancsokat is. A levekhez adjuk a cukrot és a citromlét és a vizet, felfőzzük. Közben a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Ha felpuhult, kinyomkodjuk, és a meleg gránátalmalében feloldjuk.
A maradék egy gránátalma magjait kinyerjük, ehhez négybe vágjuk a gránátalmát és kifordítjuk a magjait. A zselét egy magas falú műanyag edénybe töltjük, és egy éjszakára lehűtjük. Tálaláskor tálcára borítjuk és megszórjuk a gránátalma magokkal.