Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg sárgarépa
3 dl tej
2 dl tejszín
1 cm gyömbér tisztítva, reszelve
3 zselatinlap
só
3 dl natúr joghurt
fél citrom leve
szezámmag
fél bio citrom héja
Elkészítés:
A sárgarépát a reszelt gyömbéres tejben puhára főzzük, majd leturmixoljuk. Sózzuk. A zselinlapokat egymás után 3 dl hideg vízben feloldjuk. A tejszínt a sárgarépás krémhez adjuk. A zselatinlapokat, ha felpuhultak, kinyomkodjuk és óvatosan melegítve lábasban feloldjuk. Hozzá keverünk 2 evőkanál répás krémet, majd az egészhez hozzáadjuk a zselatint. Poharakba adagoljuk és kihűtjük. Tálalás előtt a joghurtot a citrom levével és reszelt héjával elkeverjük, majd a poharakra adagoljuk. Szezámmaggal megszórjuk és így kínáljuk.