Az esemény házigazdája, a Villányi borvidék új gasztronómiai színfoltja, a lakásétteremként, illetve gasztroműhelyként prosperáló Palkonyha. Az esemény hívószavai idén a sonka, a bárány, a tojás és a szóda lesznek. A belőlük készült finomságokat a nyitott portákon kóstolhatod, hozzá a vidéki levegőt ingyen haraphatod. Ha a pluszkilók miatt aggódsz, ne tedd, mert a porták felkeresésével a bevitt kalóriákat legyalogolhatod. Amennyiben bicepszre is dolgoznál, elő a selfibot, keressük ugyanis a legjobb páros portrét. Ezen, te, mint vendég, és egy stílusos séf kell, hogy szerepeljetek. Ha fotódat #svetface néven feltöltöd az Instagramra, már be is neveztél a legjobb vidékiarc vetélkedőre, amelyben a főnyeremény mi más is lehetne, mint egy stílusos vidéki étteremlátogatás.
A rendezvényen résztvevő SVÉT-tagok, melyek egy-egy helyi portán ütnek tanyát:
• Erhardt Étterem, Sopron – a Haraszti Pincében
• Mandula Étterem és Borbár, Villány – a Parázs Vendégházban
• Baricska Csárda, Balatonfüred – a Faluházban
• Chianti Étterem, Veszprém – a Faluházban
• Kistücsök Étterem, Balatonszemes – a Nóra Portán
• VIATOR Étterem és Borbár, Pannonhalma – a Pertu Portán
Meghívott vendégek:
• Zsolnay Étterem, Pécs – Mokos Pincészet
• Kővirág Étterem, Köveskál – Borostyán Vendégház
• Kredenc Borbrisztró, Balatonfüred – Palkonyha
• Pesti Burger & Bár, Budapest – Palkonyha
• Almalomb, Hosszúhetény – Palkonyha
HÚ!SVÉT+7 KISOKOS:
Dátum: 2016. Április 2-3. (húsvét utáni hétvége)
Helyszín: Palkonya, Baranya megye, Villányi borvidék
Házigazda: Palkonyha Lakásétterem és Gasztroműhely
Fizetőeszköz: kupon, online elővételben (a falu ATM-mentes övezet!)
Szállás: Palkonyán és a Villányi borvidéken
További programok: zenei- és kultúrszínpad, sonka-workshop, falusi mozi, chill terasz a Palkonyha Pódiumon
A Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomról
Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Szállodában 2012 februárjában jött létre első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a műértő közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 15 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi több rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.