Palkonyán rendezik meg a Svétet

2016. március 20.
A Hú!SVÉT+7 nevű rendezvénnyel startol el a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) éve az ünnepet követő hétvégén (április 2-3).

Az esemény házigazdája, a Villányi borvidék új gasztronómiai színfoltja, a lakásétteremként, illetve gasztroműhelyként prosperáló Palkonyha. Az esemény hívószavai idén a sonka, a bárány, a tojás és a szóda lesznek. A belőlük készült finomságokat a nyitott portákon kóstolhatod, hozzá a vidéki levegőt ingyen haraphatod. Ha a pluszkilók miatt aggódsz, ne tedd, mert a porták felkeresésével a bevitt kalóriákat legyalogolhatod. Amennyiben bicepszre is dolgoznál, elő a selfibot, keressük ugyanis a legjobb páros portrét. Ezen, te, mint vendég, és egy stílusos séf kell, hogy szerepeljetek. Ha fotódat #svetface néven feltöltöd az Instagramra, már be is neveztél a legjobb vidékiarc vetélkedőre, amelyben a főnyeremény mi más is lehetne, mint egy stílusos vidéki étteremlátogatás.

A rendezvényen résztvevő SVÉT-tagok, melyek egy-egy helyi portán ütnek tanyát:

•   Erhardt Étterem, Sopron –  a Haraszti Pincében
•    Mandula Étterem és Borbár, Villány –  a Parázs Vendégházban
•    Baricska Csárda, Balatonfüred – a Faluházban
•    Chianti Étterem, Veszprém –  a Faluházban
•    Kistücsök Étterem, Balatonszemes – a Nóra Portán
•    VIATOR Étterem és Borbár, Pannonhalma –  a Pertu Portán

Meghívott vendégek:

•    Zsolnay Étterem, Pécs –  Mokos Pincészet
•    Kővirág Étterem, Köveskál – Borostyán Vendégház
•    Kredenc Borbrisztró, Balatonfüred – Palkonyha
•    Pesti Burger & Bár, Budapest – Palkonyha
•    Almalomb, Hosszúhetény – Palkonyha

HÚ!SVÉT+7 KISOKOS:

Dátum: 2016. Április 2-3. (húsvét utáni hétvége)

Helyszín: Palkonya, Baranya megye, Villányi borvidék

Házigazda: Palkonyha Lakásétterem és Gasztroműhely

Fizetőeszköz: kupon, online elővételben (a falu ATM-mentes övezet!)

Szállás: Palkonyán és a Villányi borvidéken

További programok: zenei- és kultúrszínpad, sonka-workshop, falusi mozi, chill terasz a Palkonyha Pódiumon

A Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomról

Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Szállodában 2012 februárjában jött létre első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a műértő közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 15 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi több rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.