Ki szerette a napköziben a tojáskrémet? Kezeket fel! Én mindig is imádtam. De valamiért mindig csak így húsvét tájékán jut eszembe csinálni. Pedig egyszerű és nagyszerű kenyérre való lenne az év bármely szakában. Főleg így, hogy kimaradt a vaj és a majonéz, helyett pedig egy kis joghurttal varázsoltam könnyebbé.
Kellemes ünnepeket!
Jucus
Snidlinges tojáskrém
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (2 személyre):
– 4 tojás
– 1 csokor snidling
– 3 evőkanál joghurt
– 1 teáskanál mustár
– 1 csipet só
Szükséges eszközök:
– egy fazék
– vágódeszka
– kés
– keverő tál
– villa
Elkészítés:
A tojásokat főzd 10 perc alatt keményre, majd hagyjuk kicsit hűlni. A snidlinget mosd meg, aprítsd fel, tedd keverőtálba, a mustárral, a joghurttal és a sóval együtt. A már langyos tojásokat pucold meg, egy villával törd össze, és keverd össze alaposan a többi hozzávalóval.
Fotó és szöveg:
Szabó Jucus
www.5hozzavalo.hu