Imádnivaló snidlinges tojáskrém húsvétra

2016. március 26.
Ha húsvét, akkor főtt tojás. De most egyétek kenyérre kenve, egy kis snidlinggel megbolondítva.

Ki szerette a napköziben a tojáskrémet? Kezeket fel! Én mindig is imádtam. De valamiért mindig csak így húsvét tájékán jut eszembe csinálni. Pedig egyszerű és nagyszerű kenyérre való lenne az év bármely szakában. Főleg így, hogy kimaradt a vaj és a majonéz, helyett pedig egy kis joghurttal varázsoltam könnyebbé.

Kellemes ünnepeket!

Jucus

Snidlinges tojáskrém

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (2 személyre):
– 4 tojás
– 1 csokor snidling
– 3 evőkanál joghurt
– 1 teáskanál mustár
– 1 csipet só

Szükséges eszközök:
– egy fazék
– vágódeszka
– kés
– keverő tál
– villa

Elkészítés:
A tojásokat főzd 10 perc alatt keményre, majd hagyjuk kicsit hűlni. A snidlinget mosd meg, aprítsd fel, tedd keverőtálba, a mustárral, a joghurttal és a sóval együtt. A már langyos tojásokat pucold meg, egy villával törd össze, és keverd össze alaposan a többi hozzávalóval.

Fotó és szöveg:
Szabó Jucus
www.5hozzavalo.hu