Sziasztok!
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én nehezen tudnék kedvenc ételt választani. Túl sok félét szeretek, ráadásul hangulattól és időjárástól is függő, hogy épp mit eszek a legszívesebben. De ez a krémes polneta, pirított gombával biztosan benne van a top 10-ben! Annyira krémes, és annyira finom, egy egész edénnyel meg tudnék enni belőle! 😉
Próbáljátok ki!
Krémes polenta pirított gombával
(2* 5 hozzávalóból)
Hozzávalók:
Pirított gombához
• 2 evőkanál olaj
• 40 dkg friss gomba
• 1 db hagyma, kisebb méretű
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 kávéskanál kakukkfű
Polentához:
• 20 dkg kukoricadara
• 1,5 l víz
• 6 dkg vaj
• 5 dkg kemény érlelt sajt (parmezán jellegű)
• himalája só
Eszközök:
• sajtreszelő kislyukú
• vágódeszka
• kés
• serpenyő
• fakanál
• fokhagyma nyomó
• lábas
Elkészítés:
Reszeljük le a sajtot. A hagymát és a gombát mossuk meg. A hagymát vágjuk apróra, a gombát pedig, cikkekre. A fokhagymát pucoljuk meg.
Serpenyőben olajon dinszteljük meg a hagymát. Nyomjuk bele a fokhagymát és mehet bele gomba is. Fedő nélkül pároljuk készre, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet is.
Forraljuk fel a vizet, öntsük bele a kukoricadarát, sózzuk meg. 10 alatt kis lángon, időnként megkeverve főzzük készre. A tűzről levéve adjuk hozzá a vajat, majd a sajtot.
Tálaláskor halmozzuk a krémes polenta tetejére a gombát.