Krémes polenta pirított gombával

2016. május 09.
A polenta már önmagéban is isteni étel, de pirított, kakukkfűves gombával tálalva és egy kis vajjal és parmezzánnal megbolondítva ellenállhatatlan.

Sziasztok!

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én nehezen tudnék kedvenc ételt választani. Túl sok félét szeretek, ráadásul hangulattól és időjárástól is függő, hogy épp mit eszek a legszívesebben. De ez a krémes polneta, pirított gombával biztosan benne van a top 10-ben! Annyira krémes, és annyira finom, egy egész edénnyel meg tudnék enni belőle! 😉

Próbáljátok ki!

Jucus
www.5hozzavalo.blog.hu

Krémes polenta pirított gombával

(2* 5 hozzávalóból)

Hozzávalók:

Pirított gombához
•    2 evőkanál olaj
•    40 dkg friss gomba   
•    1 db hagyma, kisebb méretű
•    2 gerezd fokhagyma
•    1 kávéskanál kakukkfű

Polentához:
•    20 dkg kukoricadara
•    1,5 l víz
•    6 dkg vaj
•    5 dkg kemény érlelt sajt (parmezán jellegű)
•    himalája só

Eszközök:
•    sajtreszelő kislyukú
•    vágódeszka
•    kés
•    serpenyő
•    fakanál
•    fokhagyma nyomó
•    lábas

Elkészítés:

Reszeljük le a sajtot. A hagymát és a gombát mossuk meg. A hagymát vágjuk apróra, a gombát pedig, cikkekre. A fokhagymát pucoljuk meg.

Serpenyőben olajon dinszteljük meg a hagymát. Nyomjuk bele a fokhagymát és mehet bele gomba is. Fedő nélkül pároljuk készre, majd adjuk hozzá a kakukkfüvet is.

Forraljuk fel a vizet, öntsük bele a kukoricadarát, sózzuk meg. 10 alatt kis lángon, időnként megkeverve főzzük készre. A tűzről levéve adjuk hozzá a vajat, majd a sajtot. 

Tálaláskor halmozzuk a krémes polenta tetejére a gombát.