Ananászos tápióka puding kókuszchipsszel

2016. május 28.
Én soha sem tudtam kivárni gyerekként, hogy a puding kihűljön, mikor elkészült azonnal akartam. Most mutatok Nektek egy egzotikus változatot, amit szintén még langyosan fogtok enni!

Ha még nem kóstoltátok a tápióka pudingot, akkor mindenképpen próbáljátok ki, mert nagyon mókás főzni is és enni is. Először is apró, hófehér gyöngyöket kell megfőzni. A végeredmény pedig egy ragacsos átlátszó gyöngyös massza lesz. Nekem mindig mosolyt csal az arcomra! 🙂

Ezt a változatot most friss ananásszal, ropogós kókusz chips-szel és kókusztejjel készítettem.

ANANÁSZOS TÁPIÓKA PUDING KÓKUSZCHIP-SZEL

Hozzávalók (2 személyre):
–   2,5 dkg tápióka gyöngy
–    2 dl kókusztej
–    fél érett ananász vagy egy kis doboz ananász konzerv
–    1 evőkanál datolyaszirup vagy méz
–    2 teáskanál kókusz chips

Szükséges eszközök:

–    kisebb lábas
–    szilikon lapát a keveréshez
–    vágódeszka
–    kés
–    robotgép
–    2 db 2 dl-es üvegpoharak

Elkészítés:

A tápiókát tedd a lábasba, öntsd hozzá a kókusztejet és áztasd 10 percig. Ez elég lesz ahhoz, hogy a gyöngyök megpuhuljanak. Addig az ananászt pucold meg és kockázd fel. Robotgéppel turmixold pépesre. Ezután lassú tűzön kezd el főzni a tápiókát. Néha keverd meg, s mikor besűrűsödött és a gyöngyök átlátszóvá váltak vedd le a tűzről. Pár percig hagyd hűlni, majd keverd bele a datolyaszirupot. A két pohárban öntsd szét az ananászt, kanalazd rá a tápiókát, és a tetejét megszórd meg a kókusszal, és már eheted is!

Ízlett? Próbáld ki kicsit másképpen is? Katt ide!

Fotó és szöveg:

Szabó Jucus
www.5hozzavalo.hu