Ha még nem kóstoltátok a tápióka pudingot, akkor mindenképpen próbáljátok ki, mert nagyon mókás főzni is és enni is. Először is apró, hófehér gyöngyöket kell megfőzni. A végeredmény pedig egy ragacsos átlátszó gyöngyös massza lesz. Nekem mindig mosolyt csal az arcomra! 🙂
Ezt a változatot most friss ananásszal, ropogós kókusz chips-szel és kókusztejjel készítettem.
ANANÁSZOS TÁPIÓKA PUDING KÓKUSZCHIP-SZEL
Hozzávalók (2 személyre):
– 2,5 dkg tápióka gyöngy
– 2 dl kókusztej
– fél érett ananász vagy egy kis doboz ananász konzerv
– 1 evőkanál datolyaszirup vagy méz
– 2 teáskanál kókusz chips
Szükséges eszközök:
– kisebb lábas
– szilikon lapát a keveréshez
– vágódeszka
– kés
– robotgép
– 2 db 2 dl-es üvegpoharak
Elkészítés:
A tápiókát tedd a lábasba, öntsd hozzá a kókusztejet és áztasd 10 percig. Ez elég lesz ahhoz, hogy a gyöngyök megpuhuljanak. Addig az ananászt pucold meg és kockázd fel. Robotgéppel turmixold pépesre. Ezután lassú tűzön kezd el főzni a tápiókát. Néha keverd meg, s mikor besűrűsödött és a gyöngyök átlátszóvá váltak vedd le a tűzről. Pár percig hagyd hűlni, majd keverd bele a datolyaszirupot. A két pohárban öntsd szét az ananászt, kanalazd rá a tápiókát, és a tetejét megszórd meg a kókusszal, és már eheted is!
Ízlett? Próbáld ki kicsit másképpen is? Katt ide!
Fotó és szöveg:
Szabó Jucus
www.5hozzavalo.hu