Házi hamburger
Ha van egy erős aprítógéped, könnyű megcsinálni ahúspogácsát. Ez a recept közepes méretű burgerekhez van méretezve, de a fotózáshoz Jamie kis hamburgert készített. Ha ez jobban tetszik, vegyél kisebb zsemlét.
(4-6 személyre)
• 500 g marhafartő, négybe vágva
• 1 lime héja és leve + 1 egész lime, gerezdekre vágva
• 2 újhagyma, eleje-vége levágva, finomra karikázva
• 50 g reszelt cheddar
• 1 kávéskanál finomra aprított jalapeño chili
• egy csokor koriander, felaprítva
• olívaolaj
• néhány ág kakukkfű vagy rozmaring
• chililekvár
• 4-6 hamburgerzsemle
Elkészítés
1 Tedd a húst a turmixgépbe a lime héjával és levével. Turmixold simára. Tedd tálba az újhagymával, a chedarral, a chilipaprikával és a korianderrel. Jól dolgozd össze, majd készíts 4-6 húspogácsát, tedd kiolajozott sütőpapírra, fedd be fóliával és tedd néhány órára a hűtőbe, hogy megkeményedjen.
2 Sütés előtt dörzsöld be a húspogácsát olívaolajjal, és jól sózd meg mindkét oldalát. Süsd néhány percig, amíg az alja megbarnul, aztán fordítsd meg.
3 Köss össze néhány ágacska kakukkfüvet vagy rozmaringot, és ezzel az ecsettel kend meg a chililekvárral a pogácsákat, hogy ragadósak és fantasztikusak legyenek. Egy zsemlébe halmozz nyári salsasalátát (következő recept) vagy vékony lime-gerezdeket (a héjuk nélkül), széttépkedett kakukkfűlevelet és egy húspogácsát.
Adagonként 286 kcal, 17 g zsír (8,1 g telített), 29,3 g fehérje, 3,5 g szénhidrát, 3,2 g cukor
(A receptet a Jamie Magazin biztosította)