Frissítő uborkaleves lime-mal

2016. július 10.
Következik gasztrobloggerünk, Szabó Jucus recepteje: frissítő nyári leves uborkaból, lime-mal, mentával és egy csipet chilivel megbolondítva, hogy könnyebben teljenek a meleg napok!

Sziasztok!

Nyáron napközben általában nem vagyok annyira éhes, de azért valami könnyű ebédre mindig vágyom. Ilyenkor nekem az egyik kedvencem a hideg uborkaleves lime-mal, mentával és chilivel ízesítve. Ráadásul nem is hizlal és a melegben elvesztett folyadékot is könnyen pótolhatjuk vele.

Jó turmixolást!

Jucus

Hideg uborkaleves 5 hozzávalóból

Elkészítés idő: 5 perc

Hozzávalók (1 főre):

– 1 kígyóuborka
– 2 dl joghurt
– 5 nagy levél menta
– 1/2 lime
– 1 késhegynyi őrölt chili

Szükséges eszközök:
– kés
– keverőtál
– botmixer

Elkészítés:
Mosd meg a kígyóuborkát és darabold bele a keverőtálba. A többi hozzávalót, joghurtot, mentát és a lime levét is add hozzá az uborkához. Botmixerrel dolgozd jól össze. Végül adj hozzá chilit is és azzal is keverd össze. Ha szereted a csípőset, akkor mehet egy kicsivel több chili is, de én ezzel az aránnyal értem el a legfinomabb összhatást.
Tipp: Jót tesz a levesnek, ha pár órát áll a hűtőben, de ha előre behűtöd a hozzávalókat, akkor egyből hidegen tudod enni.