Sziasztok!
Nyáron napközben általában nem vagyok annyira éhes, de azért valami könnyű ebédre mindig vágyom. Ilyenkor nekem az egyik kedvencem a hideg uborkaleves lime-mal, mentával és chilivel ízesítve. Ráadásul nem is hizlal és a melegben elvesztett folyadékot is könnyen pótolhatjuk vele.
Jó turmixolást!
Hideg uborkaleves 5 hozzávalóból
Elkészítés idő: 5 perc
Hozzávalók (1 főre):
– 1 kígyóuborka
– 2 dl joghurt
– 5 nagy levél menta
– 1/2 lime
– 1 késhegynyi őrölt chili
Szükséges eszközök:
– kés
– keverőtál
– botmixer
Elkészítés:
Mosd meg a kígyóuborkát és darabold bele a keverőtálba. A többi hozzávalót, joghurtot, mentát és a lime levét is add hozzá az uborkához. Botmixerrel dolgozd jól össze. Végül adj hozzá chilit is és azzal is keverd össze. Ha szereted a csípőset, akkor mehet egy kicsivel több chili is, de én ezzel az aránnyal értem el a legfinomabb összhatást.
Tipp: Jót tesz a levesnek, ha pár órát áll a hűtőben, de ha előre behűtöd a hozzávalókat, akkor egyből hidegen tudod enni.