Általános műveltségi kvíz: csak a legokosabbaknak lesz meg 8 jó válasz

2024. október 07.
Ismét egy műveltségi kvíz, amivel próbára tehetjük a tudásunkat! Vigyázat, egészen becsapós kérdések is vannak a tíz között! Sikerül jól válaszolnunk ezekre a kvízkérdésekre is? Csak a legjobbaknak lesz meg a 8 jó válasz!
Általános műveltségi kvíz
  • Az általános műveltségi kvíz ezúttal több becsapós kérdést is tartalmaz.
  • Az emberek 2 százaléka képes csak legalább 8 kérdésre helyesen válaszolni.
  • Vigyázz, gondold meg jól, mit válaszolsz a kvízben!

Az általános műveltségi kvízben ezúttal nem elég mindent tudnunk. Résen kell lennünk már a kérdéseknél. Ha nem jól értelmezzük, könnyen eltéveszthetjük a választ! Vajon sikerül a becsapós kérdésekre is helyes választ adnunk az általános műveltségi kvízben?

Mennyi az ember intelligenciája?

Az emberek átlagos intelligenciáját általában az IQ-tesztek eredményeivel jellemzik. Az IQ-teszteket úgy állítják össze, hogy az átlagos IQ-érték 100 legyen. Úgy alakították ki az IQ-skálát, hogy az átlagos populáció 68 százaléka 85 és 115 közötti IQ-val rendelkezzen. Az IQ-eredmények a következőképpen oszlanak meg:

  • 68 százalék: IQ 85-115 (átlagos)
  • 14 százalék: IQ 115-130 (átlag feletti)
  • 2 százalék: IQ 130 fölött (kivételes intelligencia)
  • 14 szazalék: IQ 70-85 (átlag alatti)
  • 2 százalék: IQ 70 alatt (szellemi fogyatékosság)

Fontos megjegyezni, hogy az IQ nem az egyetlen mutatója az intelligenciának. Többféle intelligencia létezik, például érzelmi intelligencia, társas intelligencia, vagy gyakorlati intelligencia, amelyek mind fontos szerepet játszanak az életben. De vajon a műveltségi kvíz kérdéseinek megoldásában segítenek?

Töltsük ki az általános műveltségi kvízt!

Itt az ideje, hogy próbára tegyük magunkat az általános műveltségi kvízzel! Tíz kérdésre kell válaszolnunk a kvízben, melyek közül több becsapós. Mindegyik kérdés alatt három lehetőség közül kell kiválasztanunk azt a választ, amelyik szerintünk a helyes. Végül hány jó válaszunk lesz az általános műveltségi kvízen?

Összejön a 7 jó válasz a becsapós műveltségi kvízen?

Általános műveltségi kvíz

Most kiderül, vajon mennyire vagyunk okosak valójában! Hány kérdésre tudunk jól válaszolni a műveltségi kvízben?

Fotó: Unsplash