Ewan McGregor exkluzív

2013. július 22.

Kevesebb mint egy perc alatt kapta meg szerepét Woody Allen legújabb filmjében. A skót színész a velencei filmfesztiválon, a Kasszandra álma világpremierje után nyilatkozott a magyar Marie Claire-nek.

Legendák keringenek Woody Allen szereposztási gyakorlatáról. Neked mennyi idő alatt sikerült meggyőznöd?
Negyvenöt másodperc alatt. Woody Allen üzent, hogy szeretne találkozni velem New Yorkban. Amikor megjelent, elkezdett szabadkozni, hogy bárhogy szedi a lábát, mindig mindenhonnan elkésik. Mivel körülbelül két percem volt, úgy éreztem magam, mintha az egyik filmjében lennénk. Különösen, amikor kibökte, hogy enyém a szerep, csak szemügyre akart venni élőben, és egy viszláttal kitessékelt.

Állítólag nem rajongsz a Star Wars-filmekért. Elég furcsa hozzáállás ez a részedről, mivel háromban is szerepelsz.
Nem igaz! Boldog vagyok, hogy részese lehetek a legendának. Mivel azonban a legtöbbször a Star Wars-filmekről és a Trainspottingról faggatnak, már nem mindig tudok lelkesen mesélni róluk. Ez pedig érthetően sok rajongónak fáj.

Lerombolod az álmaikat. Te miről ábrándoztál fiatalon? Pénzről és sztárságról?
Sosem vágytam sok pénzre, nem áhítoztam a csillogó sztárvilág után, csupán arra, hogy színész legyek. Most, hogy az vagyok, boldoggá tesz, hogy minden egyes nap átélhetem az álmom megvalósulását.

Hobbid, a motorozás is egy ilyen álom volt?
Nem álom: kínzó szenvedély. Nem vagyok benne biztos, hogy kibírnám nélküle. Ötéves korom óta a megszállottja vagyok. A családomban minden férfinak ez a hobbija. Mégis én vagyok a legelvetemültebb, hogy képes vagyok egyedül Szibériáig menni.

Ilyen komoly hobbi általában gyűjtőszenvedéllyel párosul. Hány motorod van?
Komoly motorgyűjteménnyel rendelkezem, de kizárólag olcsó darabokból. Ez a feleségem előtt is pazar kifogás.

[Marie Claire, 2008. január]

‘),