Interaktív hungarikum

2013. július 22.

A BUG az egyik legizgalmasabb hazai szabadalom, amelyre a nemzetközi divatblogok is felkapták a fejüket. Ez a leheletfinom fehér anyagba burkolt interaktív, szenzoros szexepil Kiss Bence Ádám formatervező munkája.

A művészet és a technika kapcsolata hamar magával ragadta Kiss Bence Ádámot, aki jó hangulatú előadásairól legalább annyira híres, mint formabontó fejlesztéseiről. A 28 éves tervező mindig valami meghökkentő dolgon töri a fejét. És mindig egyszerre több projekten dolgozik.

Aki nem tudná, az origamitechnikával készült BUG olyan, bogár formájú ékszer, amely egy digitális szenzort tartalmaz. Az aktuális hőmérséklet függvényében változtatja a színét, és 30 másodpercenként felvillanó fénnyel csatol vissza a környezeti hatásra.
A BUG születésénél az volt a célom, hogy a vett jeleket képes legyen tárolni, vagy fel tudja használni olyan webes alkalmazásokra, mint a Facebook. Már a BUG fejlesztése is készül. Egy olyan digitális, virtuális ékszer, amely a mobiltelefonba épített szenzorok jeleit használja majd.
Az eddigi Herkules- és szarvasbogárforma most a női szíveknek még kedvesebb alakot ölt, ha jól tudom.
Igen. A megújult BUG speciális – hajtogatható és varrható – textilből készült egzotikus virágokba került. A japán origamit a geometrikus formák uralják, de nemcsak figurális, hanem organikus elemek is jellemzik. Ez a lótuszvirág is több cikkből, részletből áll össze. A rétegzett felületek a LED fényét nagyon szépen osztják el, így különböző tónusok, erősebb és gyengébb árnyalatok születnek.
A bogarak megfordultak a 2009-es milánói és a New York-i dizájnkiállításokon. Itthon Mojzes Dóra divattervező 2010-es tavaszi–nyári kollekciójának díszeként váltak ismertté. Kerül majd BUG Dóra következő kollekciójának darabjaira is?
Ha nem is BUG, de mindenképpen egy digitális, reagens ékszer. Dóra 2011-es tavaszi–nyári, The Roman Legionary elnevezésű kollekciója a pszichedelikus, smart vonalat követi. Tőle kissé szokatlan módon olyan vibráló, élénk színeket használt, mint egy-egy goapartin szokás. Ehhez készülnek foszforeszkáló szilikonékszerek, amelyek ismét változtatni fogják a színüket.
Megvásárolható: Showroom R9, Budapest IX., Rádai u. 9.
Infó: www.benceadamkiss.net[1]

[Marie Claire, 2011. február]

References

  1. ^ www.benceadamkiss.net (www.benceadamkiss.net)

‘),