A jegygyűrűk világa

2013. július 22.

Tökéletes összhang, letisztult, egyszerű formák. Nagy Gertrúd és Böde Richárd 2002 óta terveznek együtt jegygyűrűket – egyedi elképzeléseik alapján. Ráadásul a magánéletben is egy párt alkotnak.

Hogyan ismerkedtetek meg?
Gertrúd: Richárd is ékszerész, de amikor megismertem, már reklámgrafikusnak tanult. Az akkor induló vállalkozásomban szükségem volt valakire, aki ékszerfotókat, weboldalt és reklámanyagokat készít. Később kiderült, hogy ugyanannál az aranyművesmesternél tanultunk, csak más időpontban. Így az új választott hivatás volt az, ami összehozott bennünket.

Nem okoz feszültséget, hogy a munkában is mindig együtt vagytok?
Gertrúd: Tudatosan kerüljük az olyan helyzeteket, amelyek szakmai vitába torkollhatnának.

Kinek mi a feladata a munka során?
Richárd: Gertrúd az ékszerészet szakmai irányítását végzi, és kizárólag ő foglalkozik az ügyfelekkel, míg én inkább a „háttérben” meghúzódva a marketingfeladatokat látom el.
Gertrúd: Richárd kitűnő elméleti és ötletember. Ő a „láthatatlan” segítő a vállalkozásban.

Milyen a saját eljegyzési, illetve jegygyűrűtök?
Gertrúd: Két évvel ezelőtt, amikor elhatároztuk, hogy összeházasodunk, egy étteremben beszéltük meg a részleteket, és azon melegében egy papírdarabra vetettük néhány skicc formájában az elképzelésünket. Mindez nagyjából tíz percet vett igénybe, olyan nagy volt közöttünk az összhang. Mindketten a letisztult egyszerűséget szeretjük.

Melyik a kedvenc darabod?
Gertrúd: Mindig az újonnan felfedezett forma a kedvenc. Mostanában, visszanyúlva néptáncos múltamhoz, újraértelmeztem a népi díszítőművészetet, és integráltam a modern ékszerkészítés formavilágába. Egy magyaros ihletésű, új kollekció van születőben. A napi teendők erdejében elég nehéz egy új kollekció kialakítása, ezért a haladás nem túl gyors, de már látom a napsütést a tisztáson.

Infó: www.affianced.hu[1]

[Marie Claire, 2008. május]

References

  1. ^ www.affianced.hu (www.affianced.hu)

‘),