Jessica Biel – „Nagyon hiú vagyok”

2013. július 22.

Sokáig csak Justin Timberlake kapcsán írtak róla, annak ellenére, hogy a mindjárt 30 éves színésznő már 15 éve van a pályán. Miután nemrégiben szakítottak, Jessica belevetette magát a munkába. Még idén bemutatják a New Year”s Eve című filmjét, amelyet a Micsoda nő! rendezője, Garry Marshall jegyez, befejezett egy mozit Gerard Buttlerrel, jelenleg pedig Colin Farrell-lel forgatja az Emlékmás remake-jét.

Többször választottak már meg a legszexisebb nőnek. Milyen érzés?
Legelőször megdöbbentem, nem tudtam, örüljek-e, vagy sem, elvégre melyik férfi akarja magának a „világ legszexibb nőjét”? Aztán arra gondoltam, te jó ég, mennyi munkát hoz majd! Azt hittem, minden ajtó meg fog nyílni, ehhez képest semmi különös nem történt utána.
Leszámítva, hogy a következő évben eljátszottad az áttörést hozó, Mágus című film női főszerepét.
Igen, de bízom benne, hogy ez nem a külsőmnek köszönhető. Egyébként ez volt az első olyan film, amelyre tényleg vágytam.
Mi hiányzott korábban?
A kreativitás. A Mágus forgatása közben végig az járt a fejemben, hogy végre megmutathatom, ki vagyok, és mit tudok, végre elérhetem, hogy komolyan vegyenek.
Miből gondolod, hogy előtte nem vettek komolyan? Akkoriban még javában futott a Hetedik mennyország című amerikai filmsorozat – nálunk jelenleg a STORY4-en –, a legsikeresebb szappanoperák egyike. Ráadásul köztudott, hogy környezetvédelmi aktivista vagy, és olyan kihívások elé állítod magad, mint a Kilimandzsáró megmászása. Lehet egy ilyen nőt nem komolyan venni?
Arra gondolok, hogy korábban elsősorban akciójelenetekkel és sorozatokkal kötötték össze a nevemet. Ez a Mágus után sokat változott.
A sikerek ellenére van benned bármilyen félelem a jövőddel kapcsolatban?
Mivel nagyon hiú vagyok, egy dolog komolyan aggaszt: az öregedés.
Az öregedés?
Igen, mert ha hiszed, ha nem, érzem a testemben a változást, ahogy futás közben máshogy viselkedik a térdem, és reggelente fáj a derekam is.
Ne haragudj, de viccesen hangzik ez a te korodban. De komolyra fordítva: hogyan birkózol meg az idő múlásával? Sokáig sebésznek készültél – hogy állsz például a plasztikai beavatkozásokkal?
Az öregedés mostanában kezd csak foglalkoztatni. Szike… Na látod, ez például elképzelhetetlen. Akkor már inkább a szarkalábak. Amúgy szerencsém van, mert olyan családban nőttem fel, ahol alapvetően az egészséges ételek domináltak. Persze ez nem jelenti azt, hogy a nehezebb időszakokban nem vetem rá magam a csokira vagy a pizzára.
Ez a mostani időszak nehéz? Nemrég lett vége a kapcsolatodnak Justinnal.
Nem eszem sok édességet. Válaszoltam a kérdésedre?
Nem vágysz még családra?
Mintha a barátaimat hallanám. Ők is folyton ezzel nyaggatnak. Miközben bennem még nem érett meg a gondolat. Még ráérek, és tudni fogom, hogy meddig.
Akárhol látni, folyton mosolyogsz. Lehet egy mosoly ennyiszer őszinte?
Szerintem mosolyogni akkor is tudni kell, ha mélyponton vagy. Elvégre sosem tudhatod, hogy mikor jön veled szembe az, akitől eláll a lélegzeted.

Magyar szöveg: Bakóczy Szilvia, a Sanoma Médiaakadémia hallgatója

[Marie Claire, 2011. július]

‘),