Lampionok alatt

2013. július 22.

Az Ötkert a Belváros, egészen pontosan az V. kerület közepén található, a hazai romkocsma-életérzést luxushangulatban továbbgondoló találkozó- és partizóhely.

Egy nagyon forró kedd éjszaka kellős közepén, éjfél után a bazilikától a Lánchíd felé sétálva fedeztük fel a pesti oldal egyik legkellemesebb nyári meglepetését, az Ötkertet. Tapasztalataink és érzékeink szerint az Ötkert Barcelona és New York menő underground klubjait idézi, az eddigi nyár legütősebb zenei kínálatával. Mindennap DJ kever, a Tilos Rádió legjobbjai mellett dzsessz is hallható, és legnagyobb örömünkre hétköznapokon is mindig történik itt valami. Így nem kell attól tartanunk, hogy a hétvégi partinapokon kívül jó zene és jó társaság nélkül maradunk. Az Ötkert egy hatalmas bérpalota udvarát tölti meg emberekkel és jó hangulattal. Az épületet Hild József tervezte, a klasszicista miliő még nagyobbat dob az egyébként is jó hangulatunkon, de még ezt is fokozza, hogy a budapesti éjszakában viszonylag ritka kártyás fizetés is lehetséges.
A dizájn telitalálat. Valódi növények, fonott bútorok, sportszerek (!) és a hatalmas lampionok mellett az életérzést mutató falnyi méretű, fekete-fehér habkartonra kasírozott óriásposzterek figyelnek bennünket. A DJ-pult előtt táncolni is lehet, vagy csak könnyedén meg-megrázkódni a ritmusra. Mi is egészen addig adtuk a lazát, amíg a körülöttünk meg-megrázkódókkal együtt teljesen átadtuk magunkat a ritmusoknak. A Budapesten forgató Jeremy Irons is az Ötkertet választotta, és mivel paparazzók nem voltak, ő is elég lazán ismerkedett mindenkivel. Állítólag minden este visszajár.

[Marie Claire, 2010. szeptember]

‘),