Mindenből egy kicsike

2013. július 22.

Míg Milánó trendi kávéházában Armani tervezte a pincérek öltözetét, a budai Baldaszti”sban a Je Suis Belle kreációjában szolgálnak ki bennünket.

A világítás is izgalmas, különleges itt, egy operatőrből lett lighting designer anyuka tervezte. A Baldaszti”s legnagyobb dobása mégis a vacsoracsomag, a dining pack, amellyel eddig csak külföldi ínyencboltokban találkoztunk. Nem kell piacra menni, receptet keresni, így kevés energiával vághatunk fel a szerelmünk vagy az anyukánk előtt. Mikor kinek ígértük meg, hogy este mi főzzük a vacsorát. A Baldaszti”s spárgás rizottóval nyitott, a csomagban a friss zöldség mellett egy darabka belga vaj, gerezd fokhagyma, ampullányi olívaolaj és csili, egy ágacska menta és maréknyi rizs. Kétfős vacsorához való. Semmi sem vész kárba, nem romlik meg a hűtőben, nem kell több napig ugyanazt enni. Gourmet a recept, topminőségűek az alapanyagok, de megtapasztalhattam, hogy mindehhez főzni is tudni kell. Alaplevet például még sohasem készítettem korábban. Az ízek remekül működtek együtt, a recepthez javasolt fehérborból csak fél decit kellett beletenni a lábasba, a többit kétfelé öntöttük, és megittuk. A bisztró teraszán töltöttünk újra a borból, hogy előhozzuk az élményt adó ízt. A bisztró – alapkoncepciója szerint – a kóstolás élményét szeretné adni a vendégeinek: reggelire csilis vajban sült tükörtojást szegfűszeges szardíniával, napközben és vacsoraidőben kóstolóétlapot. Mindenből megint egy kicsikét.

Szöveg: Szűcs Péter
Fotó: Erdőháti Áron

[Marie Claire, 2011. június]

‘),