The Unbending Trees

2013. július 22.

Komor, feketére tisztult férfiballadáitól ellágyult a londoni kultsztár, Ben Watt, amikor először hallotta őket a MySpace-en.

Az Everything But The Girl egykori tagja azóta szerződést kötött a pesti fiúkkal, tavaly kihozta az első albumukat, és folyamatosan szervezi számukra az angliai fellépéseket. Dalaikat a BBC játssza, lelkendezve ír róluk a Times és a Guardian. A The Unbending Trees két tagjával, a kolostorból kilépett, jelenleg HR-munkatárs Hajós Kristóffal és a világ körül turnézó zongoraművésszel, Havasi Balázzsal beszélgettünk.

Tudatosan készültetek erre a zenei karrierre?

Kristóf: Én már nem. Gyerekkoromban csellózni tanultam, és dalokat írtam. Sokáig próbáltam a könnyűzenében érvényesülni, de 2000 körül feladtam, és civil állásra, kispolgári életre vágytam. Talán így is lenne, ha nem tettük volna fel a dalokat a netre.

Balázs: Nem volt ebben tudatosság. A Zeneakadémia után a zongorafellépéseimből éltem. Megismerkedtünk Kristóffal, és megszületett három dal: én írtam a zenét, ő a szöveget. Aztán jött Ben levele, és az egyik dolog hozta magával a másikat.

Teljesen megváltozott az életetek?

Balázs: A zenekar új utakat és egy új közönséget nyitott meg előttem. A szólókarrierem persze maradt.

Kristóf: Igyekszem két lábbal állni a földön. Megtartottam a biztos állásomat, csak szabadidőmben foglalkozom a zenéléssel. Így megvan az egészséges egyensúly – ez segít, hogy ne szálljak el.

(A zenekar fellép június 20-án 18.00 órakor a Múzeumok Éjszakáján, a Budavári Palota E-épületében, július 18-án a Hegyalja Fesztiválon Tokajban és 23-án a debreceni Campus Fesztiválon.)

Infó: www.theunbendingtrees.com[1]

[Marie Claire, 2009. július]

References

  1. ^ www.theunbendingtrees.com (theunbendingtrees.com)

‘),