Kedvenc helyünk a héten: Oh My Green

2018. január 17.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Évek óta tervezem, hogy elkezdem a cukormentes, szénhidrát-csökkentett életmódot, de előbb vagy utóbb a heti, majd napi egy „bűnözést” hamar a karácsonyi töltött káposzta időszak követte, amit egy újabb újévi fogadalommal elégeltem meg… Szerencsére 2017-ben egyre több hely nyílt a Belvárosban, amely segít egészséges, mégis finom, akár take away ételekkel erősíteni az elhatározásunkat. Ezúttal az Oh My Green pálmalevelei alatt fedeztünk fel korábban nem ismert, egészséges csodabogyókat.

Bizonytalan rapid diétáimat mindig is nagyban motiválták az egyik barátnőm mindenmentes csodasütijei, zabpalacsintái és lazacos, szénhidrátszegény ünnepi menüi, így hála a nála töltött reggeliknek megtapasztaltam, hogy a cukor- vagy gluténmentesség nem feltétlenül párosul ízmentességgel. Mint „szakértőt”, őt is magammal vittem az Oh My Greenbe, hogy együtt tesztelhessük, vajon jól lehet-e lakni egy egészséges salátamenütől, és hogyan tud feldobni egy adalékanyag-mentes fánkot pár goji bogyó.

Mivel a tavaly februárban nyílt hely már egyszer meggyőzte a szerkesztőség tagjait, kétség sem fért hozzá, hogy előbb-utóbb a „Kedvenc helyünk a héten” rovat apropóján is ellátogatunk majd ide. Ekkor már elmondtuk, miért is győzött meg minket a vegáknak, vegánoknak, ételallergiával küzdőknek vagy csupán a tudatos életmódot követőknek egyaránt alternatívát kínáló bisztró, azóta viszont számtalan újdonsággal rukkoltak elő, amiről érdemes tudni.

Az Oh My Greenben ma már meleg ebédmenüt és ebédboxokat is találunk, amelyet – a tudatosan választott, újrahasznosított – csomagolásának köszönhetően akár vacsorára is elhozhatunk, ha zárás előtt még szerencsénk van…

A hetente változó ebédmenü között szezonális leveseket, egytálételeket, tartalmas kevert salátákat és más finomságokat is találunk, mi azonban egy-egy ebédbox mellett döntöttünk. A kecskesajt csupán „hab” volt a curry-s joghurtos padlizsánsalátán és a vegán tabouleh körettel, és az adag is épp annyira volt laktató, hogy a goji-chia smoothie poharat már uzsonnára tudtam csak megenni pár órával később. Azért is különösen jó teljes értékű, természetes alapanyagokból készült ételekből degeszre enni magunkat, mert a kajakóma helyett lelkiismeretfurdalás nélkül érezhetjük jóllakottnak magunkat.

A Ferenciek terétől egyébként két perc sétára levő bisztró éppen úgy néz ki, ahogy azt Amszterdamban vagy Berlinben is elképzeljük: tágas, stílusos és tele van csodálatos növényekkel! Mivel készételeket kínálnak, a kiszolgálás is iszonyú pörgős, az elvitel így gördülékenyen működik, de beülhetünk kávézni az utcára néző foteles asztalhoz, vagy el is bújhatunk laptopunkkal hátulra, ha inkább egy kis nyugalomra vágynánk. Ha pedig nem esik útba a Petőfi Sándor utcai bisztró, akkor az egyre növekvő viszonteladói hálózatukban is meg tudunk kóstolni néhány OMG-finomságot: ilyen hely például a My Little Melbourne, a Vodafone székház büféje vagy akár a Mantra Café is.

7 fotó megtekintése

További képekért kattints a galériára!

Mikor: bármely napszakra van valami finomságuk, legyen szó reggeliről, uzsonnáról, tízórairól vagy egy bőséges ebédről. A tápiókapudingtól a vegán nyári tekercsig széles a repertoár.

Kiknek ajánljuk: ahogy maguk is vallják, egészséges hedonistáknak és azoknak, akik nem ehetnek akármit, mert az Oh My Greenben végre mindenkire gondolnak!

Árfekvés: az egészséges életmód döntés, és valóban kell rá költeni, de miért ne jutalmaznánk meg magunkat olyan nassolnivalókkal, amelyektől maximum a büszkeségünk hízik? Az ebédboxok tartalomtól függően 1490-1950 Ft-ba, a közönségkedvenc fehér csokis-pisztáciás fánk 490 Ft-ba, míg a nagy smoothie cupok 1690 Ft-ba kerülnek. Az étlapot itt találod. De szinte minden héten érkezik valami újdonság a kínálatba, ezért a bisztróba is érdemes újra és újra ellátogatni.

Marie Claire plusz: az Oh My Greenből végre házhoz is rendelhetjük a kiszemelt finomságokat, amennyiben a rendelésünk értéke meghaladja a 12 000 Ft-ot. Ez nagyjából egy 3-4 fős bőséges étkezésnek felel meg, de születésnapokra, ballagási vacsorára vagy akár esküvőre is ízléses és ízletes választás lehet a svédasztalra.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi