Gránátalmás-húsos tésztabatyu, a bulikirály

2018. október 18.
Készíts isteni húsos batyukat arab fűszerezéssel és gránátalmával bloggerünk, Futureater receptje alapján – az eredmény garantáltan a buliasztal sztárja lesz!

Bulikra, hétvégi brunchra, és bármilyen terülj-terülj asztalkám jellegű összejövetelre tökéletes választás a tésztabatyu. Látványosak, isteni finomak, és húsos és vega változatban is készíthetjük őket, így mindenféle ízlésű vendég kedvére tehetünk velük. Bolti kelt tésztával dolgozva háromnegyed órás művelet az egész, de bevethetjük a kedvenc pizzatészta receptünket is.

Marhahúsos tésztabatyu arab fűszerekkel

  • 1 csomag kelt tészta
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 20 dkg darált marhahús
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 csipet őrölt szegfűbors
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • ½ tk őrölt pirospaprika
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 tojássárgája
  • 1 gránátalma magjai

  1. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
  2. Egy nagyobb  serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, majd beletesszük a hagymát és az olívaolajat. Sózzuk, majd 9 perc alatt üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a marhahúst, és 8-10 percig pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a római köményt, a szegfűborsot, a fahéjat, és a pirospaprikát. Borsozzuk, majd további 4-5 percig pirítjuk. Amikor kész, lehúzzuk a tűzről.
  5. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
  6. Lisztezett felületen kinyújtjuk a kelt tésztát, és 8 cm-es köröket szaggatunk belőle.
  7. A körök közepébe 1 teáskanálnyi tölteléket teszünk. A körlap szélét megkenjük tojássárgájával, majd háromszögeket hajtogatunk belőle.
  8. A batyukat 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük a sütőben.
  9. Amikor kész, megszórjuk a gránátalma magjaival.

FUTUREATER