Bulikra, hétvégi brunchra, és bármilyen terülj-terülj asztalkám jellegű összejövetelre tökéletes választás a tésztabatyu. Látványosak, isteni finomak, és húsos és vega változatban is készíthetjük őket, így mindenféle ízlésű vendég kedvére tehetünk velük. Bolti kelt tésztával dolgozva háromnegyed órás művelet az egész, de bevethetjük a kedvenc pizzatészta receptünket is.
Marhahúsos tésztabatyu arab fűszerekkel
- 1 csomag kelt tészta
- 1 nagyobb fej hagyma
- 20 dkg darált marhahús
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 csipet őrölt szegfűbors
- 1 csipet őrölt fahéj
- ½ tk őrölt pirospaprika
- só és frissen őrölt bors
- 1 tojássárgája
- 1 gránátalma magjai
- A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
- Egy nagyobb serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, majd beletesszük a hagymát és az olívaolajat. Sózzuk, majd 9 perc alatt üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a marhahúst, és 8-10 percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a római köményt, a szegfűborsot, a fahéjat, és a pirospaprikát. Borsozzuk, majd további 4-5 percig pirítjuk. Amikor kész, lehúzzuk a tűzről.
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
- Lisztezett felületen kinyújtjuk a kelt tésztát, és 8 cm-es köröket szaggatunk belőle.
- A körök közepébe 1 teáskanálnyi tölteléket teszünk. A körlap szélét megkenjük tojássárgájával, majd háromszögeket hajtogatunk belőle.
- A batyukat 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük a sütőben.
- Amikor kész, megszórjuk a gránátalma magjaival.