A szilveszteri pezsgőzés tökéletes kísérője az alábbi parmezános tallér, amit gyerekjáték elkészíteni. Ezek a sajtos kekszek akkor is remekül sikerülnek, ha még életedben nem sütöttél semmilyen süteményt! Az pedig csak külön bónusz, hogy mindössze négy egyszerű hozzávalóra lesz csak szükség, amelyek beszerzése még a két ünnep közötti pihenésbe is belefér majd. Mindenkinek kellemes évzárást és örömteli pillanatokkal teli 2019-et kívánunk!
Parmezános tallérok pezsgőzéshez
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 80 dkg frissen reszelt parmezán
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 csipet só
- A lisztet egy nagy tálba szórjuk.
- Hozzáadjuk a kis kockákra vágott hideg vajat, a reszelt parmezánt, az oregánót és a sót.
- Kézzel összemorzsoljuk a hozzávalókat, majd egynemű tésztává gyúrjuk.
- Hengert formázunk belőle, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
- A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
- Enyhén lisztezett felületre tesszük a hűtőből kivett tésztát, majd éles késsel fél cm vastag karikákat vágunk belőle.
- A tallérokat sütőpapírral bélelt tepisre rendezzük, majd 13 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
A tányérokat a colorini.hu biztosította.