Pofonegyszerű parmezános tallérok a szilveszteri buliba

2018. december 27.
Négy hozzávaló, pofonegyszerű elkészítés, tuti sláger a szilveszteri bulin: parmezános tallérok bloggerünk, Futureater konyhájából.

A szilveszteri pezsgőzés tökéletes kísérője az alábbi parmezános tallér, amit gyerekjáték elkészíteni. Ezek a sajtos kekszek akkor is remekül sikerülnek, ha még életedben nem sütöttél semmilyen süteményt! Az pedig csak külön bónusz, hogy mindössze négy egyszerű hozzávalóra lesz csak szükség, amelyek beszerzése még a két ünnep közötti pihenésbe is belefér majd. Mindenkinek kellemes évzárást és örömteli pillanatokkal teli 2019-et kívánunk!

Parmezános tallérok pezsgőzéshez

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 80 dkg frissen reszelt parmezán
  • 1 tk morzsolt oregánó
  • 1 csipet só

  1. A lisztet egy nagy tálba szórjuk.
  2. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott hideg vajat, a reszelt parmezánt, az oregánót és a sót.
  3. Kézzel összemorzsoljuk a hozzávalókat, majd egynemű tésztává gyúrjuk.
  4. Hengert formázunk belőle, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
  5. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
  6. Enyhén lisztezett felületre tesszük a hűtőből kivett tésztát, majd éles késsel fél cm vastag karikákat vágunk belőle.
  7. A tallérokat sütőpapírral bélelt tepisre rendezzük, majd 13 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

A tányérokat a colorini.hu biztosította.

Futureater