Szilveszteri vendégváró: kakukkfüves grissini

2017. december 28.
Pillanatok alatt elkészülő, világbajnok kakukkfüves óriásropi, azaz grissini a felejthetetlen év végi bulikhoz. Kattintsatok bloggerünk, Füge Kata receptjéért.

Éveken át tartó próbálkozás után bizton állíthatom, a szilveszteri bulikra csak sós süteményekkel érdemes készülni. Az örök klasszikus pogácsák mellett az egyik legjobb választás az olasz grissini: nagyon hamar elkészül, és előző nap is megsüthetjük, az alábbi recept garantáltan friss és finom marad.

Jó készülődést, és emlékezetes szilvesztert mindenkinek!

Szilveszteri kakukkfüves grissini

(kb. 60 darabhoz)

  • 300 gramm liszt
  • 200 gramm vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 kávéskanál só
  • 2 evőkanál felaprított friss kakukkfű (használhatunk szárított fűszert is)
  • 1 tojás

A grissini összes hozzávalóját egy nagy tálba szórjuk, majd kézzel összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük és gy éjszakára állni hagyjuk.

Másnap előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tésztát félbe vágjuk, majd az első felet 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Pizzavágóval fél centi vastag csíkokra vágjuk, majd azokból mintegy 20 cm hosszú pálcikákat sodrunk. A grissiniket sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, majd nagyjából 7 perc alatt megsütjük (érdemes figyelni, könnyen megéghet).

Futureater