Korianderes tofukrém, a mennyei mártogatós

2019. június 13.
Tudtátok, hogy a tofuból még isteni mártogatós is készülhet? Az alábbi receptben izgalmas ázsiai hozzávalók teszik ízbombává a népszerű növényi alapanyagot.

Valljuk be, a tofu önmagában még nem egy ízbomba, viszont remekül ízesíthető és kombinálható más alapanyagokkal. És a legjobb, ami történhet vele, ha egzotikus ázsiai finomságokkal társul, például korianderrel és mentával! A koriander ugyan köztudottan megosztó fűszernövény, amit elvileg csak imádni vagy gyűlölni lehet, ebben a krémben talán azok is megbarátkoznak vele, akik eddig nem rajongtak érte.

Hozzávalók:

  • 1 csokor korianderzöld
  • 3 szál menta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál lime-lé
  • 400 g selyemtofu
  • 6 evőkanál napraforgóolaj
  • só, bors, csilipor

Elkészítés:

1. Mossuk meg a korianderzöldet és a mentát. Alaposan rázzuk szárazra, majd a leveleket lecsippentve aprítsuk durvára. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és szintén aprítsuk durvára. Tegyünk mindent egy magasabb falú mixeredénybe, majd adjuk hozzá a lime-lét és a tofut.

2. Öntsük bele az olajat, majd kezdjük egy botmixerrel kis sebességen pürésíteni. Mozgassuk a botmixert óvatosan fel-le, hogy minél habosabb, sűrűbb állagú krémet kapjunk. Ízesítsük sóval, borssal, valamint 2-3 késhegynyi csiliporral.

További receptekért keresd a Smörgas – Finomságok a deszkán receptkönyvet!