Valljuk be, a tofu önmagában még nem egy ízbomba, viszont remekül ízesíthető és kombinálható más alapanyagokkal. És a legjobb, ami történhet vele, ha egzotikus ázsiai finomságokkal társul, például korianderrel és mentával! A koriander ugyan köztudottan megosztó fűszernövény, amit elvileg csak imádni vagy gyűlölni lehet, ebben a krémben talán azok is megbarátkoznak vele, akik eddig nem rajongtak érte.
Hozzávalók:
- 1 csokor korianderzöld
- 3 szál menta
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál lime-lé
- 400 g selyemtofu
- 6 evőkanál napraforgóolaj
- só, bors, csilipor
Elkészítés:
1. Mossuk meg a korianderzöldet és a mentát. Alaposan rázzuk szárazra, majd a leveleket lecsippentve aprítsuk durvára. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és szintén aprítsuk durvára. Tegyünk mindent egy magasabb falú mixeredénybe, majd adjuk hozzá a lime-lét és a tofut.
2. Öntsük bele az olajat, majd kezdjük egy botmixerrel kis sebességen pürésíteni. Mozgassuk a botmixert óvatosan fel-le, hogy minél habosabb, sűrűbb állagú krémet kapjunk. Ízesítsük sóval, borssal, valamint 2-3 késhegynyi csiliporral.