Lehet, hogy ismét megérdemelünk egy kis édességet, de csak szigorúan kalóriaszegény, egészséges változatban. Mint például ez a gyors és elronthatatlan almatorta.
Szilvi receptje:
Nálunk a családban ez a torta mindent visz. Bármikor jókedvre deríti a gyerekeket, nem lehet eleget készíteni belőle, hogy ne fogyjon el azonnal. Kamrarecept, ami azt jelenti, hogy csak olyan hozzávalókat tartalmaz, amelyek általában vannak otthon. A dió kihagyható belőle, vagy mandulával helyettesíthető, a lisztet pedig lecserélhetjük gluténmentes változatra, a cukrot alternatív édesítőszerrel pótolhatjuk.
Egy kiló almát hámozzunk meg, szeleteljük fel vékony darabokra, majd forgassuk meg citromlében, és tegyük félre. 125 g vajat és 85 g cukrot, vagy ennek megfelelő édesítőt, 3 tojást, 200 g lisztet, 1 csomag sütőport, egy csipet sót, egy citrom reszelt héját öntsük egy keverőtálba, és keverőgéppel keverjük ki. Vajazzunk ki egy kapcsos, 26-os sütőformát, simítsuk bele a masszát, tegyük rá az almaszeleteket, szórjuk meg dióval, fahéjjal és 170-180 fokos sütőben süssük elő. 2 tojást 2 dl tejföllel, 75 g cukorral vagy édesítőszerrel, egy csepp sóval keverjünk össze, és öntsük rá a tortára. Tegyük vissza a sütőbe még 45-50 percre továbbsülni.
Szilviről és az életmódközpontjáról ITT olvashattok.
A korábbi recepteket ITT találjátok!