Decemberi horoszkóp

2017. december 01.
Az év utolsó hónapjában az aktivitás és a pihenés is jelen lesz.

KOS

Egy időre elfelejtheted a tüzes, temperamentumos énedet. Használd ki azt az előnyös helyzetet, amelyet a bölcs Szaturnusz és a kommunikatív Merkúr kínál. Új oldalad bontakozik ki. Lehet, hogy új hivatást találsz, de akkor se légy elégedetlen, ha mindössze egy finom adventi sütemény boldog megalkotója leszel.

BIKA

Túl nagy áldozatokat hozol másokért. Megéri? Tele vagy idealizmussal és szeretsz a jótevő szerepében mutatkozni. Légy most inkább kicsit önző. Elsősorban a párkapcsolatban tudod kamatoztatni, ha figyelsz magadra. Komoly sikert könyvelhetsz most el, érdemes az átlagosnál több időt fordítanod a megjelenésedre.

IKREK

Uralkodó bolygód, a Merkúr különleges égitesttel, az Uránusszal kerül baráti kapcsolatba. Segít, ha egy célt már régóta szeretnél elérni. Olyan vágyad teljesülhet, amelyről talán már lemondtál. A munkád most az átlagosnál is jobban leköt. Nemcsak a teljesítmény nagysága lesz fontos, de a minőség is.

RÁK

Az év tizenkettedik hónapjában sokkal lazább lesz az életed, mint korábban. A születési jegyedre jellemző, hogy túlságosan aggódó vagy. Most végre eljön a pillanat, amikor a munkakörülményeidre felhőket borító Szaturnusz kifelé sétál erről a területről. Ezt pedig a saját bőrödön is megérzed. Kevesebb stressz, jobb hangulat, könnyebben jönnek az ötletek. Még egy új szerelem is betoppanhat.

OROSZLÁN

Az égitestek az alkotókedv, a kreativitás területeit ölelik körbe. Semmi más dolgod nincs, mint átadni magad a mindennapok kihívásainak. Előfordulhat, hogy némelyiket nehéznek találod, de a lendület minden akadályon átsegít. A családoddal már most sokat beszélgettek a karácsonyról. Az előkészületekben is tevékenyen kiveszed a részed.

SZŰZ

Az álmok, vágyak ideje jött el. Ne csak magadban gondolj arra, amit szeretnél, hanem mondd is ki. A Merkúr közel kerül a Szaturnuszhoz, így megfontoltan nyilatkozol, ugyanakkor a villámló Uránusszal is kapcsolódik. Ez utóbbi lehetőség a legmeglepőbb fordulatokat hozhatja a kommunikációdban. Most már csak az kell, hogy nyitott és befogadó légy az újdonságokra.

MÉRLEG

Akkor érzed magad a legjobban, ha a napi rutin, az újdonságok, a család és a barátok is harmonikus kapcsolatban állnak veled. Ebben a hónapban minden erőddel arra koncentrálsz, hogy a legteljesebb békét teremtsd meg az életedben. A lehetőség adott a sikerre. Amiről a hónap elején még azt gondolod, hogy zavaró tényező, hamar elmúlik.

SKORPIÓ

A születési jegyedbe érkezett Jupiter a legjobb oldalát mutatja. Tele vagy tervekkel, elképzelésekkel, és a megvalósításhoz adottak a feltételek. Előtérbe kerülhetnek anyagi dolgok is. Néhány rendkívüli munka váratlan összegekkel duzzaszthatja a bankszámládat. Érkezhet egy új kolléga, aki eleinte inkább hátráltat, de hamar rátaláltok a közös útra.

NYILAS

A születésnapod havában nem csak a Nap és a jegyedben járó Merkúr támogatására számíthatsz. Jó hír, hogy a több mint két éve próbára tevő Szaturnusz is lassan kisétál a Nyilas jegyéből. A felszabadító érzést már most megtapasztalhatod. Növekszik a kreativitásod, egyre több az erőd. Nemcsak fizikailag, de lelkileg is jó formában leszel. Ha alázattal közelítesz a dolgokhoz, sokat profitálhatsz.

BAK

Lehet, hogy az elmúlt hónapokban sokat foglalkoztatott egy új terv. Most lehetőséget kapsz, hogy a valóságban is kipróbáld a működőképességét. Ehhez nagy bátorság és jó adag önbizalom is szükséges. Itt a pillanat, amikor megcsillogtathatod a képességeidet. Az égitestek most azon dolgoznak, hogy az ismeretlenségből végre az előtérbe lépj.

VÍZÖNTŐ

Tiéd az egyik legkülönlegesebb uralkodó bolygó, az Uránusz. Ami mások számára meghökkentő, az neked a mindennapok része. Te vagy az, akiről az asztrológia így tesz említést: a kor embere. Felelj is meg ennek az elvárásnak. Élvezd a remek ötleteidet, és egy lehetőséget se engedj el, ahol másokkal együttműködhetsz. Anyagilag is kedvező ez az időszak.

HALAK

Olyan kapcsolatok alakulnak az égbolton, amelyek sok területen kedveznek neked. Elsősorban anyagi vonalon jöhetnek újdonságok, de a személyiséged is sokat fejlődik. Egy pillanatig se hagyd magad eltéríteni, ha valamit jó lehetőségnek gondolsz. A pénzügyi gyarapodás csak akkor jöhet létre, ha van mögötte teljesítmény is. Most minden adott a sikerhez.

Szerző: Molnár Éva asztrológus
Fotó: Profimédia – Red Dot