Gellért, a divat strandja

2013. szeptember 10.
Divatpályázat és díjátadó fashion show.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. – a Sonia Produkciós Kft szakmai együttműködésével – 2013. május 1-jén Gellért, a divat strandja! címmel pályázatot írt ki az alábbi témakörben:

A pályázó feladata 2-3 darabos fürdőruha/strandkollekció megtervezése volt a ’40-es, ’50-es évek vonalvezetése, alapanyagai és színvilága felhasználásával szabad átiratban, a mai, kortárs divatba történő újraértelmezéssel.

A kiválasztott pályamunkák egy nagyszabású, teltházas fashion show keretén belül mutatkoztak be 2013. augusztus 29-én a Szent Gellért Uszoda és Gyógyfürdőben!

A fashion show kifutója – eddig egyedülálló módon – a külső medence vize fölött helyezkedett el a Gellért Fürdőben. A programot Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszéke hallgatóinak koncertje nyitotta meg.

A modellcsapat összeállítása speciális volt, hisz a Széchenyi Bank–FTC vízilabdacsapat tagjai – a professzionális modellek mellett – alkalmi modellként vettek részt az eseményen.

Kiegészítő programként a MAISON MARQUISE illetve a PELSO brandek 2013-as beachwear capsule kollekcióit láthatta a közönség.

A zsűri különdíját Szépligeti Ágnes kapta.

A 2. díjat Csabai Zita vihette haza.

Az 1. helyezést Károlyi-Kovács Viktória érte el.

Az est szervezője a Sonia Produkciós Iroda, a divatshow rendezője Szabó Pálma volt.