Adomány rászoruló gyerekeknek

2013. december 16.
A Szépségbolt.hu 400 000 forint értékben adományoz szépségápolási ajándékcsomagokat a békéscsabai Szociális és Gyermekvédelmi Központ által nevelt sérült gyermekek és fiatalok számára.

A karácsony sokunknak a bejgli ízét, a zöld fenyő illatát, a kis csengettyűk hangját jelenti. És mindenekelőtt az otthon melegét, és a családdal töltött időt. Vannak azonban olyan gyerekek és fiatalok, akiknek mindebből sajnos kevesebb jut. Az ő gondozásuk csak intézményi keretek között oldható meg.

A „Nyújtsd segítő kezed” Alapítvány 235 sérült gyermek és fiatal számára biztosítja az ápolást, gondozást, habilitációs, rehabilitációs ellátást, szociális és szabadidős foglalkoztatást. Az intézmény részesül ugyan állami támogatásban, amely a fenntartásra elegendő is, de arra már nem, hogy a náluk nevelkedő gyerekeknek karácsonykor valami személyes ajándékkal kedveskedhessenek.

A Szépségbolt.hu webáruház 400 000 Ft értékben adományoz szépségápolási ajándékcsomagokat az otthonban élő fiatalok számára.

„Mindenképpen olyan szervezeten szerettünk volna segíteni, amely nincsen a média fókuszában, keveset hallunk róla, de nagyon fontos munkát végez” – mondta Dr. Szemere Gabriella, a webáruház vezetője.

„A nálunk lakóknak vagy nem élnek a szüleik, családjuk, vagy családjukból kiemelt sérült gyermekek, így mindennek borzasztóan örülnek, ami kicsit is róluk szól. Ezért más ez a fajta adományozás, mint az 1%, vagy az alapítványnak szánt állami segítségek” – mondta Sziszák Katalin igazgatónő.

Az adomány átadására 2013. december 19-én kerül sor.