Bor, csodák, Badacsony (X)

2013. december 16.
A badacsonyi hegyoldalon állva elterül előttünk a Balaton, a szőlőhegy lankái, a Bazaltbor Pincészet díjnyertes épülete.

A Borhotel teraszán állva nem is lehet ennél nagyszerűbb látványt elképzelni, amelyhez már csak néhány korty, a helyi ízeket és illatokat felvonultató Laposa Friss fehérborra van szükség, amelyet a Nők Lapja Évszakok ajánlására választottunk.

A Badacsonyi táj képei, a környék illatai, a jellegzetes köveimind-mind olyan apróságok, amelyek ezt a vidéket egyedivé és csodálatossávarázsolják. Mindennek köszönhetőn Badacsony egyre inkább a fehérborokkedvelőinek Mekkája, ahová azért zarándokolnak, hogy pl. a szürkebarátkülönleges aromáit autentikus környezetben élvezhessék. Nincs is a Borhotelteraszánál erre alkalmasabb helyszín az egész hegyoldalon, különösen, ha aLaposa Friss borokat a helyi sajtokkal párosítva kóstoljuk.

A Nők Lapja Évszakok ajánlására találtunk rá a Laposa Friss borokválasztékára, amely Pinot gris-ből, Illatosból és Olaszrizlingből áll. Három bor,amely magában hordozza a környék minden jellegzetességét, mégis egyedi, különlegesaromákat idéz vissza.

A borok önmagukban harmonikusak és jellegzetesek, és megtaláljukbennük azt a különlegességet, amelyet a Borhotel teraszán kortyolgatvaéreztünk. A különlegesség pedig nem más, mint a Pincészet épülete, amely avilág legszebb ipari épülete díjat nyerte el 2011 februárjában, a világlegjelentősebb építészeti portáljának szavazásán. Az épület ugyanis tökéletesentükrözi azt a maximalizmust és gondosságot, amelyet a borokban ugyan úgy tapasztalhatunk.

Mit is kívánhatnánk jobbat egy megfáradt vándornak, mint egy pohárLaposa Friss Olaszrizlinget, Pinot gris-t, vagy Illatost a Borhotel teraszánkortyolgatva. Egészségére!