A magazinok világa belülről – szerkesztői kurzus

2014. október 14.
Sokan álmodoznak arról, hogy egyszer kipróbálják magukat egy szerkesztőségben és megnézhessék, hogy miként is készülnek a magazinok. Most az álomból valóság lehet. Indul a Centrál Médiaakadémia szerkesztői kurzusa.

Az októberben induló tanfolyam a Centrál Médiacsoport összes szerkesztőségébe betekintést nyújt. Végigkövethetjük a lapkészítés lépéseit, beleshetünk a kulisszák mögé. Kiderül, hogy milyen szempontok szerint választják ki a címlaplányt, hogyan állítják össze a lapot, és miért írják át rendre a kezdő újságírók mondatait.

A tanfolyam elméleti oktatással indul, amelyet Vályi-Nagy Erika, a Kismama magazin felelős szerkesztője vezet. Vendégelőadóként szinte minden magazin főszerkesztője részt vesz a kurzuson, így megismerheted a Nők lapja, Wellness, Nők lapja Café, Hír24 és természetesen a Marie Claire működését, és később te is bekapcsolódhatsz a szerkesztőségi életbe.

Az elméleti oktatást gyakorlati munka követi a te általad választott lap szerkesztőségében. A képzésről további információkat a Centrál Médiaakadémia honlapján szerezhetünk.