Sminkes és maszkos képzés Oscar-díjas magyar maszkmesterrel

2015. március 29.
Magyarországon elsőként a KREA Kortárs Művészeti Iskola indít kétéves, filmes sminkes és maszkos képzést, melynek szakmai védnöke, Elek Zoltán, az Oscar-díjas maszkmester lesz.

Szeptember 25-én indul a KREA új képzése, ahol a legújabb sminkelési technikák és a klasszikus szakmai ismeretek elsajátítása mellett elméleti és gyakorlati tárgyak, valamint küönböző művészeti, produkciós és vizuális ismeretek is helyet kapnak.

Magyarország első kétéves filmes smink és maszk képzésén a Die Hard 5, a Hercules és a World War Z szuperprodukciókban is közreműködő Petrilla Orsolya szakvezető Elek Zoltán védnöksége mellett és hiteles szakemberek bevonásával biztosítja a tanulóknak a magas szintű oktatást.

„A képzés követelményeinek meghatározása során kiemelt célunk volt, hogy a KREA Iskola Smink és maszk képzésének elvégzése után hallgatóink bárhol megállják a helyüket. Ahhoz, hogy a hazai és nemzetközi filmek, sorozatok, videoklipek forgatásán minél több magyar sminkes és maszkos szakember vehessen részt, itt volt az ideje, hogy a hazai szakmai képzést is magasabb szintre emeljük. .” – mondta a képzés indulásáról Nemes Mária, a KREA Iskola igazgatója.

A Smink és maszk képzés különlegessége, hogy a hallgatók tanulmányaik során egyhetes tanulmányútra utazhatnak Los Angeles-be, amely alatt a szakma egyik legkiemelkedőbb nemzetközi rendezvényén, az International Make-up Artist Trade Show (IMATS) kiállításon is részt vesznek. Emellett a diákok lehetőséget kapnak, hogy az oktatás folyamán valós szakmai gyakorlatot szerezzenek filmforgatásokon, illetve vizsgafilmekben.

A KREA Kortárs Művészeti Iskola 4 féléves Smink és maszk képzésének jelentkezési határideje 2015. június 22. További információk a jelentkezésről: www.kreaiskola.hu