Hú!Svét Palkonyán

2015. április 03.
Megnyitja idei rendezvényei sorát a Stílusos Vidéki Éttermiség. Idei első összejövetelüket húsvét után 7 nappal, április 11-én tartják, ezért a húSVÉT+7 elnevezés.

A Stílusos Vidéki Éttermek április 11-én újra jelentkeznek. Az egyesületbe tömörülő éttermi csoport tagjai mindannyian a szívből jövő, vidéki vendéglátást tartják legfontosabb alapelvüknek és ennek hangulatát szeretnék megmutatni a SVÉT-re látogató közönségnek.

A SVÉT-tagok mellett vendégéttermek is részt vesznek az eseményeken, sőt, ahogy az Egyesület alapelvei közé is tartozik, a helyi termelők, beszállítók, gasztronómiai képviselők közül is többen meghívást kapnak.

„Azert fontos a vidéki éttermek és egy-egy régió összefogása, mert meg szeretnénk mutatni, hogy hazánk gasztronómiája mennyire színes és változatos. Más ízek, gondolatok, stílusok találkoznak, amelyek mind szerethetők és kóstolásra csábítanak” – mondta el az egyesület fő célkitűzéseit összefoglalva Pauli Zoltán, a villányi Crocus Gere Bor Hotel és Mandula étterem, valamint a palkonyai PalKonyha képviseletében.

A Stílusos Vidéki Éttermiség és a palkonyai vendéglátók, vincellérek, valamint a környékbeli kézműves termelők összefogásából megvalósuló eseményen a Villányi borvidék és Dél-Baranya, valamint további 7 magyarországi régió ízeibe kóstolhatnak bele a vendégek: Baricska Csárda – Balatonfüred, Chianti Étterem – Veszprém, Erhardt Étterem, Panzió, Borpince – Sopron, Mandula Étterem és Bor-Bár – Villány, PalKonyha – Palkonya, Viator Étterem és Bor-Bár – Pannonhalma és vendégségbe jön a Balaton is, hiszen a balatonfüredi Kredenc Borbisztró is ott lesz.

További részletek itt!