Prémium lábbelik az ECCO-tól

2015. április 16. |

Az ECCO több, mint 50 éves múlttal rendelkező dán cipőkészítő világmárka, egyike a világ 5 legnagyobb cipőgyártójának, mégpedig évi 20 MIO pár eladott cipővel.

A cég a mai napig családi tulajdonban van, az alapitó lánya és annak férje vezetik a céget, világszerte 87 országban vannak jelen. Kuriózum, hogy náluk a cipőkészítés folyamatának minden lépése saját kézben van – kezdve a bőr kikészitésétől a saját gyárakban történő gyártáson keresztül egészen az üzletekig.

Itt tényleg a kényelem az elsődleges

Tervezőik filozófiája: “A cipőnek kell követnie a lábat” – a dizájn követi a funkcionalitást. Ez azt jelenti, hogy az ECCO a cipők kialakitásánál a kényelemre fekteti a legnagyobb hangsúlyt, éppen ezért náluk a cipő illeszkedése, támasztása a saroknál és nem a lábujjaknál helyezkedik el – ez az úgynevezett „freedom fit”, amely teret enged a lábujjaknak.

Termékeik készítéséhez prémium minőségű, saját cserzésű bőröket használnak. Az ECCO-nál nagyon fontos az innováció, folyamatosan azon dolgoznak tervezőik, hogy újabb és újabb technológiákkal még kényelmesebbé tegyék a cipőket, ugyanakkor másik nagyon fontos eleme az értékrendjüknek a hagyomány és a kézimunka – a cipő felsőrészek a mai napig kézzel készülnek. Érdekesség, hogy egy cipő 210 kézen megy át, mire elérkezik az üzletekbe.

Technológia és kényelem

Az ECCO másik forradalmi újítása a Közvetlen Befecskendezés Technológial® . Ez  annyit jelent, hogy a hagyományos ragasztás helyett a cipő felsőrésze és a talp közé egy speciális felmelegitett poliuretán anyagot fecskedneznek be, ami megszilárdulva rögzül a felsőrészhez. Könnyű, kényelmes, nem válik le kényelmet varázsol nem csak a hétköznapi, casual cipőknek, hanem az alkalmi cipőknek is. Az ECCO egyedülállóan használja ezt a technológiát a magassarkú cipőknél is. A Sculpture kollekcióban találhatunk olyan alkalmi cipőket, amelyek egész nap munkában és esti programok alkalmával is kényelmet biztositanak, ugyanakkor elegánsak.

A 2015-ös tavaszi nyári kollekciót a természethez, az alapvető értékekhez való visszatérés ihette. Tekintettel a skandináv gyökerekre az, ECCO célja, hogy megossza a híresen kiegyensúlyozott északi életmódszemléletet a világ többi részével. Az insprációt az érintetlen skandináv tájak tisztaság és a természet szépsége szolgáltatta – a színek is ezt tükrözik – mélykék színek a fjordok és tengerek világát adják vissza, az erdők és tavaszi virágos kertek visszafogott pasztell-színei pedig az aktuális trendet idézik. A cipőkhöz passzoló, nagyon magas minőségű bőrtáskáink, övek és pénztárcák egészítik ki a kollekciót.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kirakat

Új kiskereskedelmi modellel debütál Magyarországon az új HalfPrice üzletlánc divat

Új kiskereskedelmi modellel debütál Magyarországon az új HalfPrice üzletlánc

Stílusosan nappal és éjszaka ékszer

Stílusosan nappal és éjszaka

Közel a természethez, de a városban duna terasz grande

Közel a természethez, de a városban

Ingyenes IT-kurzus indul nőknek Hello IT for women

Ingyenes IT-kurzus indul nőknek