Prémium lábbelik az ECCO-tól

2015. április 16.
Az ECCO több, mint 50 éves múlttal rendelkező dán cipőkészítő világmárka, egyike a világ 5 legnagyobb cipőgyártójának, mégpedig évi 20 MIO pár eladott cipővel.

A cég a mai napig családi tulajdonban van, az alapitó lánya és annak férje vezetik a céget, világszerte 87 országban vannak jelen. Kuriózum, hogy náluk a cipőkészítés folyamatának minden lépése saját kézben van – kezdve a bőr kikészitésétől a saját gyárakban történő gyártáson keresztül egészen az üzletekig.

Itt tényleg a kényelem az elsődleges

Tervezőik filozófiája: „A cipőnek kell követnie a lábat” – a dizájn követi a funkcionalitást. Ez azt jelenti, hogy az ECCO a cipők kialakitásánál a kényelemre fekteti a legnagyobb hangsúlyt, éppen ezért náluk a cipő illeszkedése, támasztása a saroknál és nem a lábujjaknál helyezkedik el – ez az úgynevezett „freedom fit”, amely teret enged a lábujjaknak.

Termékeik készítéséhez prémium minőségű, saját cserzésű bőröket használnak. Az ECCO-nál nagyon fontos az innováció, folyamatosan azon dolgoznak tervezőik, hogy újabb és újabb technológiákkal még kényelmesebbé tegyék a cipőket, ugyanakkor másik nagyon fontos eleme az értékrendjüknek a hagyomány és a kézimunka – a cipő felsőrészek a mai napig kézzel készülnek. Érdekesség, hogy egy cipő 210 kézen megy át, mire elérkezik az üzletekbe.

Technológia és kényelem

Az ECCO másik forradalmi újítása a Közvetlen Befecskendezés Technológial® . Ez  annyit jelent, hogy a hagyományos ragasztás helyett a cipő felsőrésze és a talp közé egy speciális felmelegitett poliuretán anyagot fecskedneznek be, ami megszilárdulva rögzül a felsőrészhez. Könnyű, kényelmes, nem válik le kényelmet varázsol nem csak a hétköznapi, casual cipőknek, hanem az alkalmi cipőknek is. Az ECCO egyedülállóan használja ezt a technológiát a magassarkú cipőknél is. A Sculpture kollekcióban találhatunk olyan alkalmi cipőket, amelyek egész nap munkában és esti programok alkalmával is kényelmet biztositanak, ugyanakkor elegánsak.

A 2015-ös tavaszi nyári kollekciót a természethez, az alapvető értékekhez való visszatérés ihette. Tekintettel a skandináv gyökerekre az, ECCO célja, hogy megossza a híresen kiegyensúlyozott északi életmódszemléletet a világ többi részével. Az insprációt az érintetlen skandináv tájak tisztaság és a természet szépsége szolgáltatta – a színek is ezt tükrözik – mélykék színek a fjordok és tengerek világát adják vissza, az erdők és tavaszi virágos kertek visszafogott pasztell-színei pedig az aktuális trendet idézik. A cipőkhöz passzoló, nagyon magas minőségű bőrtáskáink, övek és pénztárcák egészítik ki a kollekciót.