Körülölel a természet

2016. szeptember 20.
Hollandiában, Amszterdamban mutatkozott be a C&A legújabb, őszi–téli kollekciója, amelyet a természet elemei ihlettek.

A nagyszabású show-nak a Westergasfabriek adott otthont. Lélegzetelállító látvány fogadott a helyszínre érve: a hatalmas fotó fal teljes egészében buja növényekből állt – úgy éreztük magunkat, mintha egy óriási erdő közepén álldogálnánk. A divat és a természet összekapcsolódásának lehettünk szemtanúi. A kollekcióban egyébként is a földszínek különféle árnyalatai dominálnak: a szürke, a bézs, a fekete, az olíva- és a katonazöld, illetve a bordó.

A kollekció központi eleme pedig a farmer. A C&A-nál ebben a szezonban a hangsúly a hajtásokon és a vágásokon van. Minden nő, életkortól és mérettől függetlenül, megtalálja a számára legmegfelelőbb fazont. Mert minden nő megérdemli, hogy szépnek érezze magát – ez a fő üzenet. Szűk és trapézfazonú nadrágok, farmeringek a vállakon, a nyaknál hímzéssel vagy éppen csipkével megbolondítva. Miután a modellek felvonultak a kifutón, a függöny felment, közelebbről is megvizsgálhattuk a részleteket. Életnagyságú vízesés, látványos megoldások tették még vonzóbbá a kiállított ruhadarabokat. Nem meglepő módon a merészséget sem mellőzi a kollekció: a következő szezonban a C&A kínálatában oversize darabok is helyet kapnak – a hatalmas télikabátok mellett könnyed esőköpenyeket is találunk majd, amelyek az átmeneti időjárás esetén jelentenek tökéletes és divatos megoldást.

Izgalmas, csillogó partiszettek, gyönyörű formák, fémes részletek mindenütt, a hálóruhák terén pedig a csipke és a fekete szín dominál – egyszerre klasszikus és nőies. Persze a férfi vonalat sem hagyhatjuk szó nélkül: a Clockhouse kollekció az urban design elemeit variálva játékos és friss. De számítsunk izgalmas bomberdzsekikre, kockás ingekre, rojtos táskákra és hátizsákokra is. A kiegészítők között is számos olyan darabot találunk, amely feldobja a szettünket: fémes táskák és cipők, hatalmas gyapjúsálak… Utóbbi biztosan helyet kap majd a gardróbunkban.