A jövő bankja veled épül

2017. június 12.
Óriási volt az érdeklődés az MKB Bank FinTech rendezvényén, hogy meghallgassák a Building Blocks of the Bank of the Future című előadássorozatot – közel 100 vendég volt kíváncsi az „építőkockaként felépített bankra".

„Az építőkockánként felépített modern bank három pilléren áll: modern és rugalmas informatika, agilis szervezeti kultúra és a partnerségeket előtérbe helyező működés – mondja Hetényi Márk, az MKB Bank lakossági és digitális vezérigazgató-helyettese. – Az MKB banki alaprendszer cseréje is ezekre épül. Cél, hogy a klasszikus tevékenységek mellett az MKB partnereivel történő együttműködéseinek hatására a bank rendszerei és folyamatai még értékesebbé váljanak.”

Az előadássorozaton szó esett a bank digitális terveiről, megtudhattuk, hogyan válik Magyarország első számú digitális, ‘challenger’ bankjává, és bemutatásra került a hazai és a régiós digitális banki ökoszisztéma, valamint a területek meghatározó szervezetei és személyei.

Az újszerű digitális megközelítés jegyében Bánfi Zoltán, MKB Bank tanácsadási és kiemelt ügyek ügyvezető igazgatója beszélt a FinTech inkubációs programról is, amely esetében létrehozták a bank kockázati tőkealapkezelőjét, ami a programban sikeresen teljesítő startup-ok későbbi finanszírozását látja el.
„Az MKB FintechLab jelenleg hat hazai FinTech startuppal működik együtt, ezen felül az év második felében két újabb együttműködést jelentünk be az MKB Bank és a FinTech startupok között – avatott be minket Pereczes János, MKB Inkubátor Kft., ügyvezető igazgató. – A jövőben nemcsak klasszikus FinTech megoldásokkal akarunk dolgozni, ezért olyan partnereket is keresünk, akik a bank segítségével új csatornákat nyitnak az ügyfelek felé. Itt példaként említethetem a telekommunikációs szektorban rejlő hatalmas potenciált.”

Kovács Larissza, az MKB Bank digitális ügyfélélmény igazgatója a mobiltelefonnal történő fizetési megoldást, a közelmúltban bevezetett MKB Pay-t mutatta be, Halmai Attila az MKB Bank szegmensigazgatója a modern bankolás jövőjéről, Lukács-Szalkay Petra szegmensigazgató az azonnali fizetésről, az on demand hitelről vagy a wealth managment és robo advisory megoldásokról tartott előadást.

Zárásként Hetényi Márk bejelentette, hogy az MKB FinTech Program hamarosan kiterjed a közép-kelet európai régióra és jövőre több mint tíz magyar és nemzetközi FinTech startup-ba kíván befektetni az MKB Bank. Ősszel újabb szakmai programok megrendezésére készül, ahol a közös gondolkodásra, együttműködésre hívja a régió fejlesztőit és FinTech közösségét.

További információ a FinTech programról ITT!