Minden válasz az anti-agingre egyetlen krémben: lifting-hatás, fiatalabb arckontúr, megújult bőrkép

2017. október 12.
A 75.15 termékcsalád a Vagheggi fitokozmetikai cég fennállásának 40. év fordulójára született meg - igazi luxus bőrfiatalító termékcsalád.


Az öregedéssel kapcsolatos teóriák két csoportra bonthatók, egyrészt a genetikailag programozott öregedésre és a külső káros hatások által okozott öregedésre. A programozott öregedés a biológiai óránk szerint megy végbe, így az évek előre haladtával azok közül a gének közül, amelyek az életműködéseket szabályozzák, egyesek aktiválódnak, míg mások nem, de bizonyos hormonok csökkenése vagy immunrendszerünk lassabb működése is beindíthatja az öregedést. A környezeti káros hatások által okozott agresszióknak a sejtjeink idővel szintén egyre kevésbé tudnak ellenállni.

Az öregedés szempontjából nagyon fontos tényező a genetika. Megállapították, hogy bizonyos gének kötődnek a „hosszú élethez” és ezek módosulásai hatással vannak azokra a proteinekre, amelyek nagyon fontos szerepet töltenek be a bőröregedésében. Kutatások alapján felfedeztek egy újfiatalság proteint, ami nagymértékben segíti az optimális sejtműködést. Klotho a görög Cloto után kapta a nevét, az elnevezés a görög mitológiából ered, így hívták azt, aki a sors fonalát fonta. Különösen nagy szerepet játszik azon gének és proteinek működésének stimulációjában, melyek részt vesznek a DNS önjavító mechanizmusában és a méreganyagok eltávolításában.

A Pistacia lentiscus gyantájának kivonatából nyerik a 75-15 termékcsalád értékes hatóanyagát, ami egy utolsó generációs kozmetikai hatóanyag. Megnöveli a fibroblasztokban a Klotho protein szintézisét, ezáltal javítja a bőr tömörségét és fiatalítja az arckontúrokat. A barna alga segít a szem alatti sötét karikákat elhalványítani és ránctalanító hatása is van. A Golgota virág magas koncentrációban tartalmaz omega-6 zsírsavat, nagy stabilitást mutat az oxidáció ellen, extrém módon táplálja, puhítja a bőrt és matt hatást biztosít. A búzavirág kivonat egy vékony átlátszó filmréteget hoz létre, egy igazi védőpajzs, ami képes a bőrben tartani a vizet. Az ametiszt pedig az egyik legértékesebb kvarc, nagymértékben hidratálja és feszesíti a bőrt.