Vigyázz, kész, teszt: kánikulaálló alapozó bőrápoló összetevőkkel

2021. július 12.
Fedje el a bőrhibákat, egységesítse az arcszínt, legyen hosszan tartó akkor is, ha nagy a hőség, és bizony az sem árt, ha közben a bőrünket is táplálja – komoly kritériumoknak kell megfelelni egy nyári alapozónak. Kipróbáltuk a BABOR vadonatúj Matte Finish alapozóját, amely a bőrápolás és a természetes matt hatás érdekében a Matte Finish Ampulla aktív összetevőit tartalmazza.

A nyári hónapokban sokan leegyszerűsítik a sminkrutinjukat, és kihagyják az alapozó felvitelét, mondván, minek még az a plusz réteg az arcra a forróságban. Én nem tartozom közéjük, de nem azért, mert nekem meg se kottyan a rekkenő hőség, hanem mert nem érzem magam komfortosan csupasz arcbőrrel. A sok évig tartó küzdelem a felnőttkori aknéval nyomot hagyott az arcomon, ráadásul genetikailag karikás szemem, így a színezett fényvédőkkel és a könnyű BB krémekkel én nem megyek semmire – mindezeknek a bőhibáknak viszont előnye is akad, elég jól ismerem a hazai alapozókínálatot, folyamatosan keresem az újabbat, a jobbat…

A napokban megakadt a szemem egy forradalmian új terméken, a BABOR Matte Finish, vagyis matt finisű alapozóján, amely közepesen erős fedést és kifogástalan matt felületet ígért – még a legstresszesebb helyzetekben is. Megnyerően hangzott, hiszen a nyári hőségben gyakran érezhetjük azt, hogy „lefolyik” az alapozó az arcunkról, a tükörbe nézve pedig olyan látvány fogad minket, mintha olajba mártottuk volna a fejünket. És ami különösen megfogott, hogy ez az első olyan alapozó a sminktermékek piacán, amelybe egy bőrápoló koncentrátum, a BABOR Matte Finish Ampulla összetevőit pakolták bele. Gondoltam, teszek vele egy próbát, nem is akármilyen körülmények között!

Kiválasztottam a számomra legmegfelelőbbet a négy árnyalat közül (a honlapon szuperül szemléltetik a színeket, így weben keresztül is sikerült eltalálnom azt, amelyik a legjobban passzol a bőrömhöz), majd egy pokolian forrónak ígérkező nap reggelén vékony rétegben felkentem az előzőleg alaposan előkészített (megtisztított, tonizált és hidratált) arcomra. A pipettás kiszerelésnek köszönhetően precízen tudtam szabályozni, mennyi alapozó kerüljön az bőrömre. Egészen kicsi mennyiséggel kezdtem, és nem is kellett nagyon utánpótlás, mert meglepően nagy felületre elég volt – hála a fantasztikus pigmentáltságnak és a híg, könnyen oszlatható formulának.

Marie Claire-tipp: Érdemes rá ügyelni, hogy maga a pipetta ne érjen az archoz, miközben adagoljuk az alapozót, így elkerülhető, hogy a termék idő előtt megromoljon.

Ahogy végére értem az alapozás folyamatának, a formula elkezdett összeérni a bőrömmel, és egyre mattabbá vált, elég volt egy leheletnyi transzparens púderrel fixálnom. Ezután elindultam egy egész napos sütikészítő tanfolyamra, ahol szimultán nyolc desszert készült – gondolhatjátok, milyen klíma lehetett a konyhában, ahol egyszerre négy sütő ment! Olyan sűrű volt a program, hogy nap közben el is felejtettem csekkolni, milyen állapotban van a sminkem, hazaérve azonban örömmel tapasztaltam, hogy a lift tükrében épp olyan egyenletesnek és mattnak láttam a bőrszínemet, mint reggel – csak a rúzsom hiányzott, de arról a sütik tehetnek.

A BABOR Matte Finish alapozója egyértelműen kiállta a próbát, és az új kedvencemmé lépett elő – nemcsak azért, mert jól bírja a hőséget, hanem azért is, mert a gyönyörű, matt fedésén túl még a bőrömet is kényezteti. A benne található Matte Finish Ampulla tápláló tulajdonságokkal rendelkezik, és a BABOR ampulláknak azon rendkívül hatékony aktív összetevőit tartalmazza, amelyek ideálisak a túlságosan fénylő bőr számára. Ez a professzionális smink és a bőrápolás tökéletes találkozása!

A környezettudatos szépségimádóknak pedig külön kiemelném: a BABOR sminkkészletének minden darabja nélkülözi a külső celofán védőborítást, ezzel a márka összességében 419 kilogrammal tudta csökkenteni a műanyag felhasználását.

Fotó: BABOR

Promóció