Kék horizont – a Max Mara a francia Riviérára repít

2023. április 18.
A Max Mara tavaszi-nyári kollekcióját a kék horizont, a francia Riviéra hangulata inspirálta.

A múlt század elején az arisztokraták áprilistól szeptemberig bezárták hatalmas villájukat, és a francia Riviérára helyezték át székhelyüket. A napcsókolta partokon F. Scott Fitzgerald, Pablo Picasso és Igor Sztravinszkij korszakalkotó remekműveket alkottak, és ekkor született meg az időtálló Riviéra stílus is. Senki sem viselte jobban ezeket a darabokat, mint a Max Mara tavaszi–nyári kollekcióját is ihlető Renée Perle.

A némafilmek sztárjának kedvencei mind visszaköszönnek a modern darabokban: nyitott hátú atléták, vitorlás vászonnadrágok, hatalmas kalapok és maxiszoknyák. A ruhadarabokat nem csak viselésre tervezték: egy egész életérzést is kapunk melléjük. A minél kényelmesebb és stílusosabb hatásért a márka több ruhadarabnál is alkalmazta az ún. lino greggio anyagot, amely egy festetlen, leginkább zsákvászonra hasonlító matéria, gyakran rojtokkal kiegészítve.

A márka másik múzsája a Riviérán több villát is tervező építész, Eileen Gray, akinek a hatása a strukturált kiskabátokban és az általa imádott mediterrán kék színben csúcsosodik ki.

Éljük át a Riviéra előkelő életérzését mi is a Max Mara csodás kollekciójával!

Promóció