Adományozni csupán két kattintással?

2023. május 15.
Van egy szívügyed, ami mellett mindig kiállsz? Akkor keress egy olyan szervezetet, ami ezért dolgozik, és támogasd! Hogy hogyan teheted ezt meg pénz ráfordítása nélkül? Mutatjuk!
Adományozni két kattintással?

A jövedelmünk után személyi jövedelemadót fizetünk, tesszük ezt mi vagy a munkáltatónk. Aztán eljön május 22., ameddig be kell nyújtanunk, vagy el kell fogadnunk a NAV által előkészített, előző évre vonatkozó adóbevallásunkat. És itt jön a csavar a történetben: ugyanis az elfogadás mellett az adónk 1+1 százalékénak sorsáról is dönthetünk. Mi dönthetjük el, hogy milyen szervezet munkáját támogatjuk. De miért fontos, hogy döntsünk a pénzünkről?

Az adó 1% felajánlást felfoghatjuk úgy is, mint aktív részvételt a dolgok alakításában, egy szavazást arról, hova fordítanánk szívesen a figyelmet. „Ráadásul ez egy olyan mechanizmus, amelynek köszönhetően úgy támogathatunk egy jó ügyet, hogy a zsebünkbe se kell nyúlnunk” – mondja Knecht Tamás, a Bátor Tábor ügyvezető igazgatója. Döntsünk magunk a pénzükről, és költsük olyan kezdeményezésekre, amivel egyetértünk. Egy szervezet életében ugyanis nincs kis támogatás, csak fel nem ajánlott.

Az átlagos adófelajánlás értéke például 2022-ben 7500 forint volt. Azt mondod, ezért felesleges bíbelődni a nyilatkozattal, túl kicsi az összeg? Pedig lehet, hogy ennyi éppen elég egy hátrányos helyzetű gyerek havi élelmezéséhez, vagy tanszereket kaphat belőle. „A Bátor Tábornál ebből az összegből egy táborozónk teljes tábori egészségügyi ellátását fedezzük egy turnusban. A teljes adó 1% bevétel pedig a működéshez szükséges költségeink 20%-át fedezi” – mondja Tamás. Ha mindenki úgy gondolná, az ő 1%-a úgyis túl kevés, a súlyosan és krónikusan beteg gyerekeknek és családjaiknak nyújtott ingyenes élményterápiás tábori, kórházi, iskolai programjaik egy részét a Bátor Tábornál nem tudnák megtartani.

10 milliárd forint! Közel ennyi pénz sorsáról nem döntöttünk 2022-ben, pontosabban nem döntött az adózók körülbelül fele. Pedig az adó 1% felajánlása nem kerül plusz pénzbe, mindössze két percet vesz igénybe. Ha minden adózó rászánna az időt, hogy felajánlja adója 1%-át, akkor közel 20 milliárd forint jutna el összesen a civil szervezetekhez, alapítványokhoz, támogatva ezzel társadalmi munkájukat. Most már kattintanál a felajánlásra, de nincs ötleted, kinek adhatod? Ha számodra fontos, hogy minden gyereknek megadasson a felhőtlen gyerekkor, akkor a Bátor Tábor tökéletes választás.

Súlyosan, krónikusan beteg gyerekeknek és családjaiknak nyújtanak életre szóló élményeket élményterápiás táborokban, és már az iskolákban is érzékenyítő foglalkozásokat tartanak. A Bátor Tábor segít lebontani a betegség által épített falakat és visszaadni a boldog gyermekkort.

https://batortabor.org/hu/tamogass/egyszazalek/

Promóció