Fenntartható vezetés: ezért érdemes elektromos autóba fektetni

2023. október 09.
A hamarosan Magyarországra érkező BYD, az újgenerációs mobilitási vállalatok éllovasa leszámolna az elektromos autózással kapcsolatos félelmekkel.

Nincs irigylésre méltó helyzetben, aki újautó-vásárláson töri a fejét. Az autóipar ma olyan átalakuláson megy keresztül, ami az egész mobilitás jövőjét megváltoztatja. A változás hajtóereje a környezetbarát közlekedés iránti sürgető igény, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az EU 2035-re száműzné a piacáról a belső égésű motorokat.

A legdinamikusabban fejlődő technológia

Bár sokan idegenkednek még attól, hogy maguk mögött hagyják a benzin- vagy dízelmotorok világát, valójában a konnektorról tölthető járművek technológiai kiforrottsága miatt nem kell lemondanunk megszokott kényelmünkről. Az elektromos autók hatótávolsága hihetetlenül megnőtt az elmúlt években, és ma már elérhetőek olyan modellek, amelyek akár több mint 500 kilométert is képesek megtenni egyetlen töltéssel. Az akkumulátorok hatékonysága is jelentősen javult, és 30 perc alatt akár 30% ról 80%-ra is tölthetők. Ráadásul a legfejlettebb akkumulátorok akár 5000 töltési ciklust is elérhetnek, így akár hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint a hagyományos belső égésű motorok.

Pénztárcabarát megoldás

Az elektromos autók ára folyamatosan csökken, hamarosan azonos szintre kerülhet a hagyományos hajtásláncokéval. Ekkor már egyértelműen a konnektorról tölthető autók felé billen a mérleg nyelve, hiszen üzemeltetési költségeik jelentősen alacsonyabbak a robbanómotorosokhoz képest. A töltőinfrastruktúra fejlődése is elengedhetetlen a váltáshoz: a töltőpontok hálózata egyre sűrűbb, és ez megkönnyíti az utazást. Az elektromos autózás már most is életképes alternatíva és a technológia folyamatosan tovább fejlődik!

BYD: a fenntartható mobilitás új korszaka

Az olyan újgenerációs autógyártók, mint a BYD, alapjaiban forgatják fel a NEV („New Energy Vehicle”) kategóriáját. Az idén 27 éves BYD a konnektorról tölthető autók – legyen szó kizárólag akkumulátorosokról, akár PHEV meghajtásúakról – világelső gyártója. Blade Battery technológiája pedig forradalmi változást hozott, hiszen szigorú körülmények között végzett tesztek alapján a világ egyik legbiztonságosabb akkumulátora lett.

A csak az idei év első félévében 1.2 millió járművet értékesítő BYD nemcsak Kínában piacvezető, de globálisan is kétszer annyi konnektorról tölthető elektromos autót adott el, mint a nagy német autógyártók összesen.

A világ 70 országában jelen lévő márka egyre intenzívebben koncentrál az európai piacra. Jó hír ez azoknak a magyar autósoknak, akik élveznék a tölthető elektromos autók nyújtotta előnyöket, mert a hamarosan itthon is elérhető három BYD modell kompromisszummentes megoldást nyújt a fenntartható mobilitás világában.

Tudj meg többet a konnektorról tölthető autók világelső gyártójáról ITT

Promóció